|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Fotografija, ki jo je mamica objavila na družabnem omrežju se je hitro razširila med uporabnike, saj jo je na svojem zidu delilo že več kot 120 tisoč ljudi. Zakaj? Ker prikazuje resničnost: žensko v svojem najbolj ranljivem trenutku, po porodu.

image

Nenadoma, prvič v mojem življenju, mi ni bilo pomembno, kaj si mislijo drugi. Ko sedaj gledam za nazaj, mislim da je to bil trenutek, ko sem začela razmišljati kot mama.

image

Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati perila, ker bi se lahko zaradi tega otroku popkovina zavila okrog vratu? Preberite si, kaj drži in kaj ne.

BLOGERJI

Negativne porodne zgodbe niso za nosečnice

Avtor: Irena Jamšek Halas | 10.12.2023
image

Ženske smo precejšnji del svojega življenja preko različnih virov in medijev preplavljene z negativnimi sporočili o porodu in porodnih izkušnjah drugih žensk. Tako ni čudno, da slej ko prej ponotranjimo prepričanje, da je porod povezan s trpljenjem.

image

Po porodu se znajdeš v povsem novi situaciji. Zato je nujno, da se nanjo pripraviš. O tem, kako, kdaj in zakaj pripraviti poporodni načrt, smo se pogovarjali poporodno dulo, Asjo Samec.

BLOGERJI

Materinstvo: Normalno je, da delamo napake

Avtor: Irena Jamšek Halas | 21.11.2023
image

Sodobne mame in očetje se srečujejo s poplavo knjig, raziskav in internetnih strani o starševstvu, ki pa staršem pogosto ne prinesejo tistega pravega olajšanja. Pogosto se namreč izgubljajo v poplavi strokovnih nasvetov in si čedalje manj zaupajo.

image

Verniks olajša porod, uravnava dojenčkovo telesno temperaturo, spodbuja dojenje in navezovanje ter pomaga prilagajati dojenčkovo kožo po porodu, ki jo tudi ščiti pred okužbami, zato WHO priporoča, da novorojenčka vsaj 24 ur po porodu ne čistimo.

SPREMLJEVALCI PRI PORODU

BLOG: Kaj dela doula?

Avtor: Tadeja L. Hoyos (prof. glasbe in doula) | 31.8.2023
image

Kaj dela doula? Včasih nič. Včasih ogromno. Včasih traja porod 3 ure, včasih 48 ur. In veste kaj? Oboje je OK.

BLOGERJI

Tudi pri porodu s carskim rezom rodi ženska

Avtor: Ksenija Malia Leban | 19.4.2023
image

Vse so rodile. In to same, pa četudi s pomočjo skalpela in podkovane ekipe. Še vedno so vse rodile. Prav nobeni med njimi porod ni bil odvzet. Nobeni med njimi ni bila odtujena moč.

image

Ženske vse do leta 1700 niso rojevale leže, ko je porod na postelji v ležečem položaju na hrbtu zaradi lažjega dostopa porodničarjev postal medicinski normativ. Ki pa ga ne narava, ne sodobna znanost ne potrjujeta.

STRAN 1 OD 3

Izgorela mama: Ko je vsega preveč ...
Čeprav vemo, da popolna mama ne obstaja, se mame hitro ujamemo v vlogo absolutne skrbnice za dobro vseh, pri čemer se po...
Fotografija, ki se je dotaknila milijonov ...
Fotografija, ki jo je mamica objavila na družabnem omrežju se je hitro razširila med uporabnike, saj jo je na svojem zid...