cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Nenavadna dejstva o nosečnosti

clock-img

18.6.2024

Ste tudi vi opazili, da se vam je noga v nosečnosti povečala? Se sprašujete, če lahko med seksom otroka poškodujete? Vas zanima od kod takšni bujni lasje v nosečnosti? Preverite zanimiva in tudi zelo nenavadna nosečniška dejstva.

Noseča več kot dvanajst mesecev.

Povprečna dolžina nosečnosti je 280 dni. Neverjetno dejstvo pa je, da je ženska lahko noseča tudi celo leto. Najdaljša nosečnost na svetu je bila dolga kar 375 dni, zanimivo pa je, da novorojenček ob rojstvu tehtal le približno 3175 gramov.


Dvojčki se najpogosteje rojevajo v Nigeriji.

Število rojenih dvojčkov je v Nigeriji štirikrat večje kot v kateremkoli drugem delu sveta. Nihče ne ve zakaj, nekateri pravijo, da naj bi bilo to povezano veliko količino zaužitega jama, krompirju podobnega gomolja.

 

PREBERITE TUDI: Morojev refleks: ko se dojenček v trebuhu nenadoma zdrzne


Plodovnica zaščiti otroka pred "udarci" pri seksu.

Plodovnica ščiti otroka med seksom, zato je seks v nosečnosti varna oblika "telovadbe". Deluje kot pregrada, ki ščiti dojenčka v trebuhu pred potiski v maternico.


Zanositev z oralnim seksom je mogoča.

Zanositev z oralnim seksom se je zgodila vsaj enkrat. Zgodilo naj bi se dekletu iz Lesotha (Južna Afrika), rojeni brez vagine, ki so jo zabodli v trebuh, ko je oralno zadovoljevala svojega fanta.


Dojenčki imajo v trebuhu erekcije.

Dojenčki lahko tudi v materinem trebuhu doživijo erekcijo. Res je to težko verjeti, dejansko pa naj bi na ta način ginekologi s pomočjo ultrazvočne preiskave v nekaterih primerih določili spol nerojenega otroka.


Preobčutljivost za vonjave povzroča nosečniške slabosti.

Ženska v času nosečnosti razvije okrepljen občutek za vonje zaradi hormonskih sprememb, ki se dogajajo v njenem telesu. Raziskovalci iz univerze v Standfordu (ZDA) so dokazali, da nosečniška slabost in bruhanje lahko dejansko povzroči nosečniška preobčutljivost na vonjave.

 

PREBERITE TUDI: Hormoni vplivajo na položaj otroka v maternici


Nosečnici lasje ne izpadajo.

V nosečnosti ženskam ne izpadajo lasje, ampak ti postanejo polnejši in močnejši. Visok nivo estrogena v nosečnosti preprečuje izpadanje las, ki je povsem normalno. Posledica so bujnejši lasje v nosečnosti in povečano izpadanje las po porodu. 


Nosečnici lahko zraste noga.

V času nosečnosti se lahko ženski noga poveča tudi do ene številke. To ne velja za vse ženske, dejansko pa lahko za tiste ženske, ki se jim nogi povečata in jim otekata, obutev predstavlja velike težave. To pa še ne pomeni, da boste tudi po porodu morali zamenjati celo omaro s svojimi čevlji.


Preverite v videu zgoraj, če obstaja mogoče še kakšno nenavadno znanstveno dejstvo o nosečnosti, ki ga niste poznali.


VIR: PregnancyVideo.netnews-img

Na dopust z dojenčkom: kaj potrebujete?

Priprava na poletni dopust z dojenčkom je pomembna, saj želite, da je izkušnja prijetna in brezskrbna. Tukaj je nekaj ključnih stvari, ki jih ne smete pozabiti.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem