writing-img

...Prosti vikendi...mit ali resnica ?

clock-img

04.12.2006, 19:46

clock-img

abi

pencil-img

755

Ojla punce,

na uho mi je prišlo naslednje: mati otroka ni potrebno delati vikendov (ki so v sklopu del. časa) če jih seveda ne želi ? 
Polovični delovni čas mi je poznan, tole pa res ne vem, je res - ali ne drži ?
Za odgovore se zahvaljujem.

-A-

user posted image

clock-img

04.12.2006, 19:49

clock-img

XXYY

pencil-img

858

Živjo!

Kot sem jaz seznanjena, da ti ob NEDELJAH ni potebno delati, do otrokovega 3 leta ali če ga še dojiš. Za sobote pa ne vem, če je kaj s tem.

In tudi ti ni potrebno delati ob PRAZNIKIH.

clock-img

04.12.2006, 19:52

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Ravno s tem problemom sem se ubadala nekaj dni nazaj, ko so pri mojmu trgovci ful jamrali na to zadevo -
Za sobote res ni kje napisano, kako in kaj, kar se pa tiče 4urnega delovnega časa, praviš, da so ti stvari poznane.
Za nedelje pa si poglej Uradni list št.4697 oz. smo se o tem dosti pogovarjali na Čvekanje ...
Bom ti poiskala link...

clock-img

04.12.2006, 19:56

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Aja, pa da te ne bo zavedlo - tukaj je govora samo o NOVI kolektivni pogodbi za dejavnost v trgovini; ne vem pa kako je s kakšno drugo stroko

clock-img

04.12.2006, 22:56

clock-img

Anonimen

V naši dejavnosti (avto taksi prevozi) so prosti vikendi (ali pa prazniki) samo MIT. user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.12.2006, 09:13

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Ok, se pravi za dejavnost - TAXI tale zakon ne veljauser posted image

clock-img

13.12.2006, 14:01

clock-img

MH0

pencil-img

118

Kako je zdaj s tem? Moraš ob sobotah, nedeljah in praznikih delati ali ne? Kako je s popoldanskim in nočnim delom? Zanima pa me predvsem za zdravstvo.

clock-img

13.12.2006, 14:03

clock-img

Anonimen

ja tud mene MH0

clock-img

13.12.2006, 14:51

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Nočno delo ureja Zakon o delovnih razmerjih:

190. člen
(varstvo v času nosečnosti in starševstva
v zvezi z nočnim in nadurnim delom)
(1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
(2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.
(3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.

V kolektivni pogodbi za zdravstvo pa ne najdem nič več napisanega na temo prostih nedelj za starše ali kaj podobnega. Žal.

Lep pozdrav
tasika

clock-img

13.12.2006, 14:54

clock-img

MH0

pencil-img

118

Hmmmmm, madonca pa kdo bi to vedel? Saj pa mora obstajati jasen odgovor.

clock-img

13.12.2006, 16:44

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

IZVIRNO SPOROČILO: MH0

Dvomim, pri nas v našem sistemu ni JASNIH ODGOVOROV user posted image , nekateri deli raznih zakonov niso samo dvoumno ampak celo troumno napisaniuser posted image , zato je pa toliko lukenj skozi katere nekateri prav lepo živijo (in to nismo mi NAVADNI SMRTNIKI)

clock-img

13.12.2006, 17:08

clock-img

Disney

pencil-img

528

Nočnih ti ni treba delat do otrokovega 3 leta,za nedelje in praznike pa močno dvomim.Sama sem tudi zaposlena v zdravstvu in ker imamo ob vikendih in praznikih celodnevno delo in še vedno dojim,mi ni treba delati cel dan ampak sam pol dneva.In s tem imam takšne p user posted image  ,tolk komplicirajo.Zdaj jim pa moram prinest še potrdilo od pediatra,da še vedno dojim.Ko sem jim pa omenila,da mogoče bom šla po 4 ure,pa kako to,saj da ne morem user posted image

clock-img

13.12.2006, 20:13

clock-img

Minka Pobalinka

pencil-img

821

Abi  ne bo šlo..user posted image

Sem šla gledat in imamo SKPGD - splošna kolektivna pogodba za gospodarske dejavnosti.. tam pa nič ne piše, da bi bili lahko prosti čez vikende. Preostane ti edino skrajšani del .čas.. user posted image

http://www.gzs.si/Nivo3.asp?IDpm=1789&ID=466

clock-img

14.12.2006, 10:04

clock-img

MH0

pencil-img

118

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Dvomim, pri nas v našem sistemu ni JASNIH ODGOVOROV user posted image , nekateri deli raznih zakonov niso samo dvoumno ampak celo troumno napisaniuser posted image , zato je pa toliko lukenj skozi katere nekateri prav lepo živijo (in to nismo mi NAVADNI SMRTNIKI)

Delno imaš verjetno prav, ker jasni odgovori so si lahko med sabo različni. Bom pa drugače vprašal. Kdo bi moral oz. mora biti sposoben dati jasen odgovor na to vprašanje. A ve kdo na koga se je treba obrniti? Razen na samega delodajalca seveda.user posted image

clock-img

15.12.2006, 14:31

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Na delodajalca še najmanj, njim je ponavadi še manj jasno kot tistim, ki bi pravico uveljavljali. Ko najdeš neskladje, se naj bi obrnil na zakonodajalca, ta naj bi odpravil neskladja med različnimi zakoni. Povdarek na 'naj bi', ker praksa je spet nekaj drugega. Pa roki za odpravo neskladij tudi.

Lep pozdrav
tasika

clock-img

21.12.2006, 08:01

clock-img

srki

pencil-img

9222

Kako je zdaj s tem? Moraš ob sobotah, nedeljah in praznikih delati ali ne? Kako je s popoldanskim in nočnim delom? Zanima pa me predvsem za zdravstvo.

Pozmam dve ženski, ki delata v zdravstvu in jim do otrokovega 3. leta starosti ni bilo treba delati vikendov in praznikov. Če je še tako, pa ne vem.

V naši službi na srečo tudi je tako oz. to je vse odvisno, če ti tvoj delodajalec to dovoli oz. odobri.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem