cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Čiščenje noska s palčko

clock-img

29.11.2004, 21:53

clock-img

Bejba

pencil-img

1791

Naš mali sonček je star 7 tednov, pa ima že kar lep čas zamašen nosek. Pa ne, da bi mu teklo ven, ampak ima polno "muc". Vse sem že probala, pa jih ne morem drugače očistiti kot s palčko za ušesa. Povsod pa pravijo, da se tega ne sme. Kaj pa je lahko narobe? Ne gre nam namreč ne z raspiratorjem, ne s fiziološko raztopino. Po njej je vedno treba muce izbrskat ven s palčko.

LP; Bejba

clock-img

29.11.2004, 21:55

clock-img

Babsy

pencil-img

111

Jaz mu jih kar z zvito vatko, ki jo prej namočim v vodi. Ali pa s palčko za ušesa, seveda ne predaleč, pa pazit je treba, da ne premakne glave takrat.
Z drugimi zadevami še nisem probala.

Babsy
:duda:

clock-img

29.11.2004, 22:36

clock-img

mirka

pencil-img

295

Jaz jih že od začetka čistim s palčkami za ušesa ampak tistimi za otroke, ki jih ne moreš tako globoko porint. Se ful obnese. Pol lažje diha pa še ne moti jo- včasih se tako začne mencati mo nosu ker mogoče tudi neprijetno ščegeta.
O sem zafilozofirala:ups:
adijo:rozica::rozica::rozica:

clock-img

30.11.2004, 09:15

clock-img

niki5

pencil-img

1902

Jaz tudi čistim s palčko za ušesa (tudi prvemu fantku sem), tako vsaj kaj ven potegnem. Paziti moraš, da ga ne raniš, zato odsvetujejo.

clock-img

30.11.2004, 09:30

clock-img

mala Zala

pencil-img

458

Najprej kapnem malo fiziološke v vsako nosnico, potem fino pomasiram, da mucke prilezejo bolj ven in nato s palčko, ki je namenjena prav dojenčkom (na koncu zožena, više bolj debela) samo ven poberem in to je to!

lp

clock-img

30.11.2004, 09:48

clock-img

tina.nika

pencil-img

717

Isto kot mala Zala.
lp, Tina:sloncek:

clock-img

30.11.2004, 09:53

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

jaz ji pa čistim nosek s tisto pumpico - čiščenje s palčko zdravniki odsvetujejo, ker lahko "smrkelj" potisnete še globje notri pa poškodujete sluznico. če ne gre samo ven, pač treba zadevo malo navlažit, pol pa z črpalko lepo počistite vse skup..
Lp

clock-img

30.11.2004, 10:15

clock-img

mala Zala

pencil-img

458

Jst mam Chiccovo pumpico, pa je kr ne znam uporabljat, zato se zadeve lotim kar "peš".

LP!

clock-img

30.11.2004, 10:40

clock-img

asso

pencil-img

3700

Jaz pa imam super sistem, ki ga je svetovala patronažna :bravo::bravo::bravo::bravo: (ena od pametnih stvari patronažne)

Najprej kapnem v vsako nosnico po dve do tri kapljice fiziološke, počakam minutko, nato vzamem košček vate jo čisto malo namočim s fiziološko, s kazalcem in palcem "zarolam" in s tem grem krožno v nosek in nazaj krožno ven. Tako za vsako nosnico porabim nekje tri koščke vate. Pri meni je učinkovito (na začetku malo manj - praksa), ne moreš poškodovati noska :duda: in gre vse ven. Moja Nastia včasih mal protestira, drugače pa nam kar uspeva. Vse se prime na vato, pa tudi še kar globoko lahko greš.

Lp asso

clock-img

30.11.2004, 10:42

clock-img

BarbaraO

pencil-img

310

Fora pri pumpici je le v tem, da je ne smeš dati naravnost v nosnico, ampak jo v nosku pritisneš ob nosnico (seveda tam, kjer je smrkelj), da ustvariš vaakum. Na ta način dobiš iz noska vse vrste "muc".

clock-img

30.11.2004, 12:46

clock-img

mala Zala

pencil-img

458

Aha:duda:!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem