Tako kot je Frodo napisala. Bemtiš, da ni kaj narobe z mano, da sem enakega "mnenja", kot Frodo.
Josephine, kako te lahko dvigne dejstvo, da si prah... Prah boš, in zdaj res še nisi. V sebi imaš pluse in minuse, ki so še kako živi in s katerimi počneš kar te je volja. Prah ne funkcionira. In samo zato, ker imaš vredu pluse, lahko tako razmišljaš in te drži pokoncu.
ne vem, jaz si vedno predstavljam nekak, da vse več ljudi išče uteho v veri, hodi k mašam. Ne vem vsaj tako je vedno prikazano, da človek išče neko upanje v veri. Želela sem povedati, da v naši cerkvi (ne kot instituciji z veliko začetnico), tega nisem našla. Niti utehe, ko mi je stari ded umrl, ampak le to, kako moraš biti ponižen, moliti, živeti po nekih kvazi predpisih, če ne ne boš prišel v nebesa.
Aja, še to. 95% ljudi,ki imajo denar ostane baje v nebesih pred vrati. V nebesa pridejo le tisti, ki skromno živijo, ki ponavadi nimajo nič. To so župnikove besede.. Josephin, to s tvojo razlago ne gre skupaj. Se tepe, žal.
Sem bila pa prav tako šokirana nad številčnostjo vernikov. Ko sem bila najstnica in sem morala v cerkev, če sem želela prejeti sv. zakrament, je bila cerkev tako polna, da nismo imeli kje stati, kaj šele, da bi sedel. Zdaj? Vsaj četrt sedišč je bilo fraj.