writing-img

čaj

clock-img

23.06.2008, 12:38

clock-img

damjanaf

pencil-img

35

Ali katera čaj za dojenčka sladka? Naš 5mesečni sonček namreč ne bi pil čaja....Naj ga poskusim sladkat?

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 23.6.2008 12:59:04 >

clock-img

23.06.2008, 12:39

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Kaj pa če ni žejen?

clock-img

23.06.2008, 12:43

clock-img

Anonimen

Dojiš? Potem verjetno ni žejen.

clock-img

23.06.2008, 13:02

clock-img

damjanaf

pencil-img

35

Ne dojim več. V tej vročini bi mu pa čaj tudi dodala.

clock-img

23.06.2008, 13:12

clock-img

Anonimen

Mogoče pa res ni žejen. user posted image

Kaj pa voda?? Mu gre? Jaz bi na tvojem mestu raje malce sladkala, da bi vsaj nekaj popil. Bolj nekaj, kot nič.

clock-img

23.06.2008, 13:29

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

naša je začela z granulami (instant čaj), ker drugega ni hotela. to smo pili nekaj mesecev. nato pa sem ji ponudila vodo (prej je ni marala) in jo ima zdaj raje od čaja, ki ga samo občasno pije zjutraj. sokov pa nikoli ni marala. občasno ponudim, samo (še) nič iz tega. tako da smo sedaj samo na vodi user posted image

p.s. zjutraj in zvečer seveda mleko

clock-img

23.06.2008, 13:51

clock-img

Sunny Morning

pencil-img

2626

IZVIRNO SPOROČILO: damjanaf
Ali katera čaj za dojenčka sladka? Naš 5mesečni sonček namreč ne bi pil čaja....Naj ga poskusim sladkat?

Če ga noče na flaško mu ga poskusi dati po žlički. Jaz mu ga ne bi sladkala.

Naša tudi ni hotla čaja in sem ga vsak dan stran zlivala. Sem ji ga pa ves čas ponujala, pa ga tudi ni hotla. Čez čas je najbrž pogruntala, da je zadeva dobra in ga zdaj ful pije. Ji pa naredim Hippovega instant, vendar ful razredčenega (na 300ml eno žličko namesto tri).

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

clock-img

23.06.2008, 13:56

clock-img

ursalara

pencil-img

2232

Jaz tudi ne bi sladkala čaja!

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

clock-img

23.06.2008, 15:30

clock-img

lili8

pencil-img

184

Naša pa, ko je res žejna pije nesladkan čaj ali vodo, ko se pa hoče samo malo "nalivat", pa mora biti čaj sčadek. Imam pa HIPP-ovega instant, v katerem je že dodan sladkor.

clock-img

23.06.2008, 20:28

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Jaz tudi dajem Hippov instant lajek, ki je že sladkan. Dam pa večje razmerje vode/žličko čaja, tako da ful sladek ni.

clock-img

23.06.2008, 22:40

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Joj, ne sladkat. Ti ne bo pil drugega kot sladko tekočino, kot moja hčerka. Sam prekuhano vodo mu dej, če bo žejen bo že pil.

clock-img

24.06.2008, 09:09

clock-img

TinaUros

pencil-img

240

Naš malček tud ni hotel nobene tekočine razen mleka in to kar veliko časa mi je zavračal čaje. Nakar sem mu kupila Hippov instant zeliščni čaj za dojenčke. Res je sladkan, ma  vsaj zadosti tekočine popije. Ponoči, ko se zbudi, mu dajem vodo.....in jo popije:))

Ni res, da bo zato hotel samo sladkano tekočino. Naš se je z sladkanim čajem naučil pit še kaj drugega kot samo mleko. Danes pa pijemo vse:))

clock-img

24.06.2008, 10:49

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

Ni res, da bo zato hotel samo sladkano tekočino. Naš se je z sladkanim čajem naučil pit še kaj drugega kot samo mleko. Danes pa pijemo vse:))

isto pri nas, samo da zdej hoče pit samo vodo user posted image

clock-img

25.06.2008, 11:53

clock-img

amaya

pencil-img

4434

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Joj, ne sladkat. Ti ne bo pil drugega kot sladko tekočino, kot moja hčerka. Sam prekuhano vodo mu dej, če bo žejen bo že pil.

se strinjam z najo. Čim daš sladkor je gotovo.....

Zaljubljena sem v tri fante...

clock-img

25.06.2008, 22:54

clock-img

sandra85

pencil-img

5983

js mislim, da ni nujno da se takoj navadi na sladkano tekočino. moj tudi ni želel nič piti, pa sem mu probala dat malo sladkan čaj, pa je malo spil. zdaj pri 10m pa pije samo vodo in nič drugega (ker ne mara sokov)

če ga dojiš ali ne, je lahko dojenček vseeno žejen. zakaj bi ga dajala na prsa vsakič ko je žejen-nej pije tudi malo vode. moj 10 mesečnik se še vedno doji, pa kljub temu spije 2-4dl vode na dan

< Sporočilo je popravil sandra85 -- 25.6.2008 22:55:19 >

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

clock-img

25.06.2008, 22:57

clock-img

Anonimen

Naj ga poskusim sladkat?

Ne, niti poskusi ne. Se prehitro navadi na sladkor.

clock-img

26.06.2008, 11:26

clock-img

polona5

pencil-img

188

Večina vas je proti sladkanju čaja. Jst pa mislim, da dojenčki, tako kot odrasli, kdaj pa kdaj rabijo tud sladkor. Saj pravijo, da je sladkor dober za možgančke - vsi pa se samo na tiste zobe zgovarjajo, pa na to da potem otrok ne bo hotu pit nič drugega. Saj se tudi odrasli kdaj prav dobesedno tresemo ob čokoladi. Tudi sladkor je potreben - ko iz takih in drugačnih razlogov dojenčki dehidrirajo, jih pa v bolnici dobesedno nalivajo s 5% glukozo (sladko vodo) - očitno jo potrebujejo. Naš malček je začel piti instant čaje od Hipp-a, sedaj ko je vroče pa tudi vodo pije brez problema. Jaz mislim tako - če je otoku všeč malo sladkan čaj - zakaj pa ne, sej zobe bo pa itak še enkrat zamenjal in takrat jih bo ziher pazu in redno umival, saj ga bo ziher to učila vsaka mama, pa tudi v šoli so glede higiene zob kar strogi. Nevem zakaj bi jim že takoj na začetku zagrenili življenje. Jaz mu ga nisem, čeprav so v dispenzerju tako svetovali user posted image . Lp

clock-img

26.06.2008, 11:30

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

če noče sploh vzeti čaja, ali vode, potem bi mu jaz posladkala. Ko se navadi piti čaj, pa postopoma zmanjšuješ količino cukra do popolne ukinitve. Lahko pa ga navajaš potem na vodo.

Tekočino mora dobiti sploh v tej vročini.

Pa pri 5. mesecih bo to trajalo kakšne 3 dni, da bo vzel čaj, potem pa tudi par dni , da postopoma uvedeš nesladkano. Če ne bo vse skupaj trajalo predolgo, verjami, da ne bo nič postal navajen na samo sladkano. user posted image ne ztrajala predolgo

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

26.06.2008, 11:37

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Moj ni želel nobene dodatne tekočine, razen mleka, do skoraj 10 m, potem pa zelo malo. Niti sladkano, niti nesladkano, hipp, malinovc, vodo..nič. Vturila sem mu z različnimi metodami par požirčkov na dan.
Sem se tudi jaz sekirala, ampak dehidriran pa res ni bil nikoli. Tudi zdaj malo popije.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem