writing-img

češnje in drugo

clock-img

31.05.2005, 17:31

clock-img

devička

pencil-img

134

oj,
sem nekje prebrala, da češnje sprožijo porod. A to pomeni, da so v nosečnosti "nevarne"? Sem v 13/14 tednu, pa veselo papcam češnje? A katera ve, kako je s tem? Kaj pa jagode, so res alergene?
P,S.

clock-img

31.05.2005, 17:35

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

a, res? :zmeden2: a še kaj? :zmeden2:

sem tudi v 13 tednu in veselo papcam češnje in jagode! 8)

jagode so alergene za tiste, ki so nanje alergični in pazit moramo pri dojenčkih saj ne vemo, če so alergični nanje ;)

clock-img

31.05.2005, 17:41

clock-img

devička

pencil-img

134

Mislim, da sem to prebrala celo na tem forumu, prvič noseča. Če vtipkaš češnje, dobiš tudi to "novičko". Pod naslovom "Ali obstaja kak čarovniški..."
Hmmm, sem čisto:zmeden:
P, S.

clock-img

31.05.2005, 17:44

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

saj jaz sem tudi čisto :zmeden2::zmeden2::zmeden2: zato, ker je to moja 2 nosečnost, prva je bila pred 9 leti in takrat ni bilo toliko "prepovedi" :)-

sem že mojemu G rekla, da se bom zavila v vato in celofan, ter se postavila v kot in se ne premaknem od tam do decembra :)-

clock-img

31.05.2005, 17:53

clock-img

devička

pencil-img

134

:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-
Včasih je res toliko omejitev, da zgleda kot vatka varianta. :) No, previdnost ni nikoli odveč, sploh pri tako pomembnih stvareh, ne?

clock-img

31.05.2005, 17:58

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

:)-:)-:)-
ampak jaz verjamem v dobro in vem, da bo vse OK ;)

sicer sem najhujše "zločine" delala dokler nisem zvedela, da sem noseča - kadila, jedla tatarca, steake, pršut, suhe salame,... :ups:

clock-img

31.05.2005, 18:03

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

sva pa čisto skupaj glede PDP, tvoj 8, moj 9 ;)

bova še celo leto na vezi :)- in se spraševale kaj lahko in česa ne :)-

clock-img

31.05.2005, 18:10

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Pa skupej se bosta lahako kotalile do porodnišnice 8)!!

clock-img

31.05.2005, 18:51

clock-img

ČITA

pencil-img

161

Jaz sem tud 8 december. In veselo "žrem" (lepše besede ni) vse po vrsti. Včeraj jagode, v petek grem na češnjev piknik. Tud pršut jem in tud kakšno suho salamo.
Ne vem, sedaj je res preveč vseh teh prepovedi. Ampak jaz mislim, da če nekaj ful paše mamici da to že ne more škoditi otročku.

clock-img

31.05.2005, 19:00

clock-img

Pia73

pencil-img

4176

Prvič slišim, da bi bile češnje škodljive,... Svašta,.. :zmeden2: Ti si kar privošči!

clock-img

31.05.2005, 19:42

clock-img

devička

pencil-img

134

Zara je pa mali hudiček :) Čeprav najbrž iskren, ker tisto na koncu je res bolj podobno kotaljenju:)-
Glede pregreh preden smo zvedele - jaz sem ves čas pazila kaj jem, če sem slučajno noseča ... pa nič. Tisti mesec, ko sem počela in jedla (in pila) vse po vrsti pa .... jupiiii, pozitiven test! Očitno je najpomembnejše, da si sproščen. IN jaz sem ob pršutku in vinčku vsekakor bila:) No, zdaj se pa sproščenosti tudi malo odpovem, da bo le bebika v redu.
Moj PDP pa so na NS malo spremenili, zdaj je 5. 12. - očitno bo Miklavž nosil :darilo:
Vprašanj in negotovosti med nami bo pa gotovo še zeloooo veliko, a ne?
Sončen pozdravček, S.

clock-img

01.06.2005, 07:59

clock-img

povhek

pencil-img

100

Če ti kaj pomaga ,pojem :bravo: :bravo: pol kile češenj na dan najmanj pa sem že skoraj en teden čez rok pa še zdaj nisem prišla do porodnišnice, tako da mislim da ne drži. Ti kar papaj! Mogoče jih pa jaz premalo pojem, da mi ne rata it rodit, kaj pravite punce?

clock-img

01.06.2005, 08:19

clock-img

bena

pencil-img

190

Mislim da češnje, razen, da nekatere po njih napenja, ne morejo sprožiti poroda. Jaz sem jih ravno včeraj pojedla okrog pol kile, ker sem ful zaprta, pa sem mislila, da me bo potem pognalo. Pa na žalost še vedno nič, tako da bo danes probala še s hruškami.

clock-img

01.06.2005, 10:01

clock-img

devička

pencil-img

134

Bena, probaj raje suhe slive, pa topel Donat na tešče. Sadje si pa privošči zgolj zaradi užitka. No, če bo še kej pomagalo, pa tolk bolš :)

clock-img

01.06.2005, 11:26

clock-img

Andy13

pencil-img

589

Jaz sem jih ravnokar popacala skoraj pol kile, tako so mi teknile, njami, pa sladke in slastne so že!
Punce, ne poslušajte toliko "nasvetov", ampak se bolj ravnajte po tem kaj vam paše in to jejte.
Češnje so vsekakor zelo zdrave.

Lp, Andy

clock-img

01.06.2005, 11:28

clock-img

Andy13

pencil-img

589

Bena, suhe slive namoči zvečer v kozarec vode (cca 1 dcl) in zjutraj jih pojej in popij vodo, v kateri so se namakale. Jaz sem bila tudi sedaj dva dni zaprta in danes so mi takoj pomagale. Pomaga mi tudi Donat.

Lp, Andy

clock-img

01.06.2005, 15:03

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Niti jagode, niti čšnje po moje niso škodljive. Ravno včeraj sem prebrala knjigo Prehrana nosečnice in doječe matere (mislim, da je tak naslov) in avtorici zeeloo priporočata jagode, pa tudi češnje, pa nasploh ogroomno sadja in zelenjave ter mlečnih izdelkov, tofuja.

clock-img

01.06.2005, 15:41

clock-img

bena

pencil-img

190

Andy in Devička najlepše hvala za nasvet. Takoj po službi grem kupit suhe slive in Donat, pa bom kar oboje dala v sebe, pa čeprav potem cel dan sedim na WC-ju. Sem tako zaprta, da me že vse tišči, samo ne tja, ko si želim.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem