writing-img

Še o priimku

clock-img

06.07.2007, 22:43

clock-img

Sandrin

pencil-img

412

Nisem poročena, torej imava z user posted image  vsak svoj priimek. Poročila se verjetno ne bova (pa tudi če bi se, nisem prepričana da bi prevzela njegov priimek). Imava hčerko, ki se piše po njem.
Načrtujemo povečanje družine, in meni bi bilo lepo, da bi se user posted image  pisal po meni (sploh če bo sin, saj bo drugače naš priimek izginil). O dvojnem priimku ne razmišljam, ker oba skupaj prav nič ne pašeta, pa še predolgo bi bilo.
Je res tako nenavadno, če se bratca oz. sestrici pišeta drugače.

clock-img

06.07.2007, 22:51

clock-img

sova

pencil-img

26

Živ!
Meni osebno je zelo smešno da se bratec in sestrica prišeta drugače. Tudi midva z partnerjem nisva poročena in ima naša punčka kar  oba priimka. To se mi zdi najbolj prav. Sedaj pričakujem drugega in se bom odločila isto. Če pa se bova naslednja leto poročila pa bom brisala moj priimek otrokoma, jaz pa bom imela oba.user posted image

Vendar se moraš o tem odločiti sama, kar ti je pač najbolje. Mislim da je danes to zelo odprto in se lahko odločiš res kar ti najbolj ustreza.

clock-img

06.07.2007, 23:03

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Moj otrok ima priimek po meni. Tud naslednji bo imel po meni. Tako je določil fant in tako je. Men je pa tud prav.

clock-img

06.07.2007, 23:54

clock-img

Anonimen

Res bi bilo čudno, da bi se bratec in setrica pisala drugače. Lahko bi pa oba (vajina otoka) imela oba priimka ali pa samo tvojega...

Pa še to: priimek lahko spremenimo kadarkoli v (skoraj) karkoli, korenine pa ostanejo...

clock-img

12.07.2007, 12:14

clock-img

Pikca

pencil-img

1988

Se 100% strinjam z jjasno. Zato se tudi nisem strinjala, ko je moj predlagal, da bi tamali imel moj priimek (starejša sestrica pa ima njegovega).

clock-img

12.07.2007, 18:14

clock-img

birdy

pencil-img

5352

Veš kaj, če hočeš da gre tvoj priimek naprej pa naj gre. Zakaj pa bi se mogla bratec in sestrica (oz. katera koli kombinacija) pisat enako?
Moj priimek je ravno proizvod tega mišljenja. Moj brat se je pisal po mami pa so se potem odločili, da naj se še jaz pišem po mami ravno zaradi teh predsodkov. Očetov priimek zdaj ne bo šel naprej. Ti pa po pravici povem. Če bi imela od fotra priimek, nebi vzela fantovega, ko se bom poročila. Tako pa ga bom.
To ni nič slabega, da želiš da gre priimek naprej. In vseeno boste normalna družina.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

clock-img

13.07.2007, 07:44

clock-img

nanab

pencil-img

25

Meni je pa čudno, če se bratec in sestrica pišeta drugače. In se mi zdi to pomembneje od tega, da gre moj priimek naprej.

clock-img

13.07.2007, 08:56

clock-img

ElaM

pencil-img

2667

Hčerka se piše po očetu, ravno tako se bo pisal drugi otrok. Nisem pristašica, da bi se otroka pisala različno, niti da bi imela 2 priimka. Midva sva se odločila, da bodo otroci nosili tisti priimek, ki je krajši in malo manj zapleten za napisat.

:)

clock-img

17.07.2007, 07:28

clock-img

itata

pencil-img

2382

Zakaj bi bilo pa to, da se bratec in sestrica drugače pišeta bolj čudno kot če se mami in oči? Moj sošolec in njegova sestra sta se tudi tako pisala, en po mami in en po očetu pa ni nikoli bil nihče v zmoti, da so družina ali sorodniki... Pa tudi že na začetku osnovne šole sta znala to čist lepo razložit in je bilo čist ok.
Jaz ne bom živela z očetom mojega otroka (zelo zelo verjetno) in se bo otrok pisal verjetno po obeh. sicer nisem največji pristaš dvojnih priimkov (zdi se mi lepo, če se ženska poroči, da ima oba, ampak za otroke se mi zdi bolje, da je samo eden), ampak ne zdi se mi pa prav, če bova sama z otrokom, da se piševa vsak po svoje...

clock-img

17.07.2007, 13:04

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Moj ima dve sestri, no pol sestri, pa se vsak piše drugač. Moj po mami, sestra pa vsaka po svojem očetu... Mal zmedeno, vem, ampak vse lepo funkcionira, pa vsi vemo kdo je s kom v sorodu...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

17.07.2007, 20:39

clock-img

glista

pencil-img

201

Živ,

če ne bi bila poročena, bi otroci zagotovo imeli enak priimek kot jaz. Niti slučajno očetovega, ali kakšne mešanice.

LP,
Pija.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem