writing-img

Škrlatinka-Maribor

clock-img

18.12.2007, 07:51

clock-img

Lenny

pencil-img

3241

V našem vrtcu je pravo opustošenje. V ta mali skupini jih je samo še 9, v taveliki 14. Škrlatinka! A imamo v Mariboru kakšno epidemijo te nadloge? In kako jo na hitro prepoznati? Baje ni ravno nedolžna stvar. Katera ima izkušnje? Grem brskat, da si malo dopolnim znanje.

clock-img

18.12.2007, 08:06

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Prejšnji teden sva bila s sinom pri pediatrinji zaradi viroze in je povedala, da imajo v vrtcu Limbuš epidemijo škrlatinke. Upam, da do našega vrtca ne bo prišla.

Je pa imela hči škrlatinko 2x. Je pa to pravzaprav angina - povzroča jo se mi zdi, streptokok. Dokažejo jo z testom - naredijo brid iz žrela. Najprej je naša imela vročino, čez kakšen dan se je pojavil posip - najprej po prsih, jezij pa je tak kot malina. Otrok mora počivat, nas pa so še tri tedne po preboleni škrlatinki poslali na EKG.

lp

clock-img

18.12.2007, 09:08

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Kot je napisala Al1 - moja najstarejša jo je imela 3x. Enkrat celo 2x zapored - takoj po EKG-ju jo je zopet dobila, pa je potem nekaj časa preventivno jemala antibiotike, da je ne bi zopet dobila, ker se je hitro lahko nalezeš. EKG pa opravijo, ker škrlatinka lahko pušča resne posledice na srčku (v večini primerov jih ne, ampak ziher je ziher).

Pa pozdravite se čimprej

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

18.12.2007, 09:28

clock-img

Lenny

pencil-img

3241

Saj mi smo na srečo še zdravi in upam, da tako ostane!
Se mi je tako malo sanjalo, da je škrlatinka nevarna za srce. Pa da jo lahko večkrat dobiš. Upam, da smo se je ognili, čeprav jih v vrtcu že toliko manjka. Ubogi škratki, pa ravno zdaj, ko so prazniki pred vrati.

clock-img

18.12.2007, 09:55

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

otrok naj jo čimprej preboli pa je...
Škrlatinko otrok dobi 3 x in ni vedno ista,potem pa konec

clock-img

18.12.2007, 10:48

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Škrlatinko otrok dobi 3 x in ni vedno ista,potem pa konec

Meni je zdravnica, ko jo je hčera dobila, rekla, da jo lahko dobi neštetokrat, da pa ni fino, če jo dobi 2x zapored (kot jo je dobila moja).
Ko jo je 1. dobila, smo ravno mislili it na Dedka Mraza, pa se slučajno mala pokaže babici (tašči - ki je imela stranko . zdravnico, pa je ta rekla, da ima škrlatinko). in sem šla namesto na DM, k zdravniku.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem