writing-img

Šumeče tablete

clock-img

18.04.2008, 12:29

clock-img

karmar

pencil-img

561

A se lahko pije šumeče tablete n nosečnosti? Magnezij vem da lahko. Kaj pa železo, kalcij in multivitaminske?

clock-img

18.04.2008, 12:47

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

zakaj pa ne? sam ne pretiravat in spit po pol škatle :=))))).  če lahko coca colo, vinčeka in pivičko ob kosilu ali večerji lahko tudi to....
meni se zdi, da sem med nosečnostjo prvo, pila magnezij, ki je baje proti krčem v nogah in kalcij....

clock-img

18.04.2008, 12:49

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

V prvi polovici nosečnosti še ne rabiš dodatkov. Čim bolj pestro prehrano imej, pa bo.
Proti koncu pa je magnezij fajn zarad krčev v nogah, kalcij pa zarad kosti. Mene so nenormalno kosti bolele, ker sem očitno premalo kalcija dobivala in sem ga še pila zraven.

clock-img

18.04.2008, 13:02

clock-img

karmar

pencil-img

561

zopet sem v dilemi samo zaradi moje sodobne G. Mi je prepovedala pit te šumečke, ker se vse nabira v glavi otroka. A bi bil počasi čas, da zamenjam G?

clock-img

18.04.2008, 13:06

clock-img

stellam

pencil-img

114

lahko, samo ne multivitamiske

clock-img

18.04.2008, 13:39

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Železove in magnezijeve sem jaz jemala po predpisu G. Ostalih pa se raje izogni v user posted image  in med dojenjem.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

18.04.2008, 13:41

clock-img

smejčica

pencil-img

1542

Jaz sem že nekje v sredini nosečnosti redno izmenično pila kalcij in magnezij zaradi krčev v nogi. Mi je ginekologinja priporočala. Pa tablete centrametmami (al kako že) sem dnevno jedla.

clock-img

18.04.2008, 15:05

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: karmar

ker se vse nabira v glavi otroka.

Ta je pa dobra user posted image  Kaj se pa ima za nabirat v glavi?

clock-img

18.04.2008, 17:37

clock-img

katra55

pencil-img

1970

zopet sem v dilemi samo zaradi moje sodobne G. Mi je prepovedala pit te šumečke, ker se vse nabira v glavi otroka. A bi bil počasi čas, da zamenjam G?

Ja, pomoje bi bil čas. Ker kaj takega pa še nisem slišala.

clock-img

18.04.2008, 18:22

clock-img

karmar

pencil-img

561

user posted image Sej vse ženske uidvajo od nje, sama sem si pa rekla da bo moj otrok ravno tako prišel ven če bom pri njej, kot pri katerikoli drugi G. Sam po moje je bolje, da je nič več ne vprašam...user posted image

clock-img

18.04.2008, 20:01

clock-img

jajula

pencil-img

1191

men je tud G odsvetoval šumeče, pravtako v lekarni..sm pila elevit, ki vsebuje priporočen dnevni vnos vitaminov, tko da potem ni niti potrebe po dodatnih šumečkah

clock-img

18.04.2008, 21:36

clock-img

mamči

pencil-img

1722

Glede tega ,če lahko al ne ima vsak svoje mnenje.

Moje osebno : folna kislina prve tri mesece ali več, magnezij ob pojavu krčev v mišicah (predvsem druga polovica nos., ko so lahko ti krči v nogah ponoči obupno boleči), če je pa manjko železa, pa ti itak predpišejo sirup (ferum lek al pa legofer).
Drugače pa čim bolj uravnotežena hrana in je to to. S temi dodatki je treba bit previden, sicer se ne nabirajo v glavi novorojenčka, so pa lahko kakšne druge neprijetnosti.

< Sporočilo je popravil mamči -- 18.4.2008 21:37:36 >

clock-img

19.04.2008, 14:29

clock-img

tatam

pencil-img

1230

Vsekakor zamenjaj!!!!

clock-img

19.04.2008, 14:29

clock-img

tatam

pencil-img

1230

IZVIRNO SPOROČILO: stellam

lahko, samo ne multivitamiske

Zakaj pa teh ne?

clock-img

19.04.2008, 15:41

clock-img

andie

pencil-img

427

Ja,sm pila železove iz lekarne, sam ne spomnim se več, kak se jim je reklo.

clock-img

19.04.2008, 18:54

clock-img

Acjom1

pencil-img

280

Joj, se mi zdi, da se včasih malo preveč komplicira. Zakaj pa ne bi smela piti šumečih tablet? Saj nismo bolane, če smo noseče...

clock-img

19.04.2008, 19:09

clock-img

tancho

pencil-img

107

IZVIRNO SPOROČILO: Acjom1

Joj, se mi zdi, da se včasih malo preveč komplicira. Zakaj pa ne bi smela piti šumečih tablet? Saj nismo bolane, če smo noseče...

verjetno zdravniki odsvetujejo šumečke, ker (nekatere) vsebujejo saharin (sladilo, ki povzroča raka). Npr. v magnezijevih šumečkah iz trgovine (znamka Krueger) je sladilo saharin, v Magnesolu (iz lekarne) pa je sladilo saharoza

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem