writing-img

študijski dopust

clock-img

16.10.2007, 18:44

clock-img

tititi

pencil-img

179

Pozdravljene, ali katera ve koliko dni študijskega dopusta mi pripada za opravljanje izpita (in pripravo nanj) če se izobražujem v lastni režiji...

Če prav razumem zakon o delavnih razmerjih je to en dan in ta dan bi mogla imet plačan kot delavni dan (ni to "neplačani dopust").

173. člen
(pravica do odsotnosti z dela zaradi izobraževanja)
(1) Delavec, ki se izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v skladu s prejšnjim členom, kot tudi delavec, ki se izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v lastnem interesu, ima pravico do odsotnosti z dela zaradi priprave oziroma opravljanja izpitov.
   (2) Če s kolektivno pogodbo, pogodbo o zaposlitvi ali posebno pogodbo o izobraževanju pravica iz prejšnjega odstavka ni podrobneje določena, ima delavec pravico do odsotnosti z dela ob dnevih, ko prvič opravlja izpite.
   (3) Če se delavec izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v skladu s prejšnjim členom, ima pravico do plačane odsotnosti z dela po prejšnjem odstavku.

clock-img

16.10.2007, 19:29

clock-img

triša

pencil-img

550

Meni so dali na dan opravljanja izpita študijskega. In se mi je štelo na isti princip kot letni dopust. Čeprav mislim da ti po zakonu niso dolžni dati nič če se sami tako ne odločijo.

clock-img

16.10.2007, 21:44

clock-img

...taša...

pencil-img

54

jaz sem se izobraževala v lastni režiji in mi niso bili dolžni dati nobenega študijskega dopusta. Drugače je, če šolanje plača delodajalec.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem