cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Žveplano suho sadje

clock-img

07.01.2007, 09:22

clock-img

tita2006

pencil-img

86

Moj user posted image  dobi ogromno suhih marelic in rozin saj jih obožuje.Jemo celo špinačo z njimiuser posted image Zdi se mi, da sem bila doslej premlo pozorna na žveplanost suhega sadjauser posted image . Ali katera ve, kakšno škodouser posted image lahko le to povzroči?Hvala za odgovore

clock-img

07.01.2007, 09:41

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Kakšno škodo lahko povzroči žveplano sadje tvojemu otroku ti ne bi znala povedati,bi ti pa priporočila,da kupuješ nežveplano suho sadje.Je veliko boljšega okusa,pa sigurno tudi bolj zdravo.Saj je naravno in brez vseh dodatkov.

clock-img

07.01.2007, 09:44

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Nisem sploh vedela, da obstaja žvepleno suho sadjeuser posted image user posted image  Moram biti pozorna...

Zakaj pa ga sploh žveplajo?

< Sporočilo je popravil Marogica -- 7.1.2007 9:45:42 >

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

07.01.2007, 09:49

clock-img

POKPOK

pencil-img

143

Razmišljam, da žveplajo zaradi izgleda. Sadje ostane lepo, kot bi ga narisal. Nežveplano pa je user posted image izgleda. Je pa zdravo.

clock-img

07.01.2007, 10:03

clock-img

zvezdka

pencil-img

17

Žveplane marelice imajo lepo oranžno barvo, nežveplane pa so rjave. Jaz kupujem suhe marilce v DM od Alnature in so po okusu odlične,  so pa zaradi barve videti, kot bi že začele gniti.

Tule je en link o tem, kakšne možne reakcije nastanejo zaradi aditivov v hrani, ne vem pa, kateri E je v marelicah, amapk najbrž piše na vrečki.

http://nac.allergyforum.com/additives/index.html

clock-img

07.01.2007, 10:20

clock-img

Luskan

pencil-img

229

Nežveplane marelice res ne izgledajo lepo, so pa boljše, ker na koncu nimaš tistega zoprnega okusa po žveplu.

clock-img

07.01.2007, 11:48

clock-img

eya

pencil-img

4615

Gre za E220...

E220

Sulphur dioxides

the HACSG* recommends to avoid it. May cause allergic reactions in asthmatics, destroys vitamin B1, typical products are beer, soft drinks, dried fruit, juices, cordials, wine, vinegar, potato products

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

07.01.2007, 15:50

clock-img

Samoyedka

pencil-img

536

Pa v šparu sem tudi videla, da imajo bio suhe marelice (šparova firma Natur pur)- ja, zgledajo prav bogo, ampak v glavnem, da so manj giftne kot lepe oranžne in žveplane.

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem