writing-img

30 delovni urnik in dopust

clock-img

13.04.2010, 19:50

clock-img

pekmez

pencil-img

55

Zanima me kako se mi štejejo ure med dopustom,če delam 30-delovni urnik.?
Danes sem bila presenečena,ker so mi rekli,da za delovni dan 6 ur, ter,da mi se sobote ne štejejo.(kljub temu,da jih delam).Prej med tednom 7 ur,sobote 5 ur.
30 delovni urnik bom koristila do 3.leta otrokove starosti,nikjer ne zasledim če sem oproščena nedeljskega dela,delam v turizmu.

clock-img

13.04.2010, 20:27

clock-img

lukec

pencil-img

2260

1  delovni dan = 1 dan dopusta (ne glede na število ur)

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

clock-img

13.04.2010, 21:23

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

Ko si delala 8 ur, je bil tvoj dan dopusta vreden 8 ur, sedaj pa delaš 6 ur in je tvoj dan dopusta vreden 6 ur - še vedno pa imaš enako število dni dopusta. Sobote še vedno lahko delaš 5 ur, ampak v tem primeru si kak drug dan prosta. V tednu lahko narediš le 30 ur - kot imaš v pogodbi zapisano. Ni važno kateri dan je, važno, da je tedensko to toliko ur, kot imaš dogovorjeno.
Slišala sem za eno, ki dela polovični čas (20 ur tedensko) in se je zmenila v službi, da dela ponedeljek in torek 8 ur, sredo 4 ure, četrtek, petek, sobota in nedelja je prosta. Tukaj profitira tudi delodajalec, saj ji plača prevoz le za 3 dni, ona pa rabi varstvo le tri dni... in vsi so zadovoljni. Veliko je stvar dogovora. Če se pa ne da dogovoriti, pa po črki zakona...

clock-img

14.04.2010, 12:30

clock-img

pekmez

pencil-img

55

Sicer imam tudi jaz dogovor z delodajelcem,da ne delam vsak dan 6 ur,ampak mešano:2 dni po 5,2 dni po 6,1 dan po 8,tudi sobote in nedelje.Zanima me zakaj,ko vzamem dopust na soboto se mi več ne šteje?
Za nedelje pa me je zanimalo,če so zakonsko oproščene do 3.leta starosti ali ni nuja?
hvala,lp.

clock-img

14.04.2010, 16:37

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Do 3. leta otrokove starosti si zakonsko oproščena dela nadur in dela ponoči, NE pa tudi dela v nedeljo.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

clock-img

28.04.2010, 10:05

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

28.04.2010, 10:10

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Do 3. leta otrokove starosti si zakonsko oproščena dela nadur in dela ponoči, NE pa tudi dela v nedeljo.

Res? Po katerem zakonu, da malo pobrskam...

Po zakonu o delovnih razmerjih seveda. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem