writing-img

4-urni delavnik

clock-img

06.10.2006, 19:09

clock-img

*mateja*

pencil-img

1

Pozdravljene!

Zanima me vse v zvezi s skrajšanim delovnim časom po porodniški.

Hvala.

clock-img

06.10.2006, 19:59

clock-img

Udb

pencil-img

5380

V službi se moraš zmenit (pa tut kolk ur misliš daelat - 4,5,6,7), potem ti dajo aneks k pogodbi, s tem greš na CSD. TAm izpolniš še en obrazec in to je to.

KAj konkretno te zanima?

clock-img

08.10.2006, 15:10

clock-img

Dolina

pencil-img

1030

Men je na CSD rekla, da aneksi niso več v veljavi. Da mi mora delodajalec sestavit novo pogodbo. user posted image  Zraven pa priložim tisti obrazec.

Mi lahko napišete, kaj je tistim, ki so delale polovični delovni čas, pisalo v pogodbi? Jaz moram namreč jutri to sporočit svojemu delodajalcu (eni so pač na komot).

Hvala, Dolina

clock-img

08.10.2006, 15:19

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Oj, ja imaš prav - pride nova pogodba. Kaj pa piše:

To pogodbo stranki sklepata skladno z 2. alineo 47. člena Zakona o delovnih razmerjih zaradi uveljavljanja pravice matere do krajšega delovnega časa zaradi starševstva v skladu z 48. členom Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih. Delavka je v preteklem letu posatala mati,.....je rodila in pogodbeni stranki sta se dogovorili, da bo delavka v času od------ pa do otrokovega 3. leta starosti, to je do..... oz. kolikor se stranki ne bosta drugače dogovorili, opravljala delo v krajšem delovnem času - to je 5 ur dnevno.

V času dela s skrajšanim delovnim časom zaradi starševstva bo delodajalka delavki zagotavljala plačo po dejanski delovni obveznosti, R Slovenija pa ji bo zagotovila do njene polne delovne obveznosti plačilo prispevkov za socialno varnost do minimalne plače.

in potem pogodba naprej.

clock-img

09.10.2006, 07:57

clock-img

Dolina

pencil-img

1030

Jutro,

Urška hvala. Nisem bila sigurna, ali je potrebno prav navajati zakon. Hvala. user posted image user posted image

Lp, Dolina

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem