writing-img

7 mesecov

clock-img

31.10.2009, 07:30

clock-img

frulica

pencil-img

97

mene pa zanim gdaj lahko začnem dajat te skutke iz leclerka?
prosila bi če ima katera kako idejo kaj dajat vse ker jaz mojemu sončku dajem sadje,in zgleda da mu ni dovolj.nimam nekih idej kako sestavit jedilnik

hvala za pomoč.user posted image user posted image user posted image
sonček bo čez en teden star sedem mesecovuser posted image

clock-img

31.10.2009, 09:43

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Zakaj pa ravno iz Leclerca? user posted image  

Skute in jogurte lahko začneš dajati okoli 8. meseca. Najboljše so navadne, pa da potem sama vmešaš sveže sadje.

Sicer je pa po uvedbi sadja čas, da začneš z zelenjavo, ki ji kasneje dodajaš krompir, riž itd., in z njo počasi nadomestiš en obrok mleka.

clock-img

31.10.2009, 09:50

clock-img

DanijelaNeli

pencil-img

1471

Ja,vsak ima svoj način uvajanja hrane.
Jaz sem začela pri 4.mesecih s sadjem,tako,da je Neli jedla že pri 7.mesecih skutke in jogurte.Samo primerne za dojenčke do 1.leta starosti,mislim,da so bili od Nestleja.

Dam samo v vednost,da VSI slovenski proizvodi (pa tudi tudi razni Monteji) o mlečnih govorim...imajo oziroma vsebujejo kemikalijo Melamim.

Za Nestle pa je dokazano,da ga nimajo.

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 31.10.2009 9:55:19 >

clock-img

31.10.2009, 10:25

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

No, ja  ta z melaninom je pa malo hudauser posted image , saj to je snov iz plastike.

Naša jih je že od petega meseca. Pač sem uvajala počasi, reakcije ni bilo. Začeli smo z unimi iz LJ mlekarn.

Mama štirih deklic in 5ra

clock-img

31.10.2009, 15:33

clock-img

frutolina

pencil-img

766

IZVIRNO SPOROČILO: frulica

mene pa zanim gdaj lahko začnem dajat te skutke iz leclerka?
prosila bi če ima katera kako idejo kaj dajat vse ker jaz mojemu sončku dajem sadje,in zgleda da mu ni dovolj.nimam nekih idej kako sestavit jedilnik

No, moj je enako star user posted image jaz mu bom jogurte in take stvari začela dajat po 8 m. Trenutno sprobavava stvari in sva jedla : korenček, krompir, sladki krompir, brokoli,bučko, jabolko, hruško, banano, riževo kašico. Zdaj bova enkrat še špinačo, pa brokoli, cvetačo, papajo, marelico... Dajem mu pa vsako stvar 3 dni,.
Mogoče mu daj kaj od zelenjave, pa kake kaše ( prosena, riževa, ajdova...). Potem pa lahko mešaš npr. riževo kašo z banano (jabolko, breskev...) ; krompir in špinačo ali grah, brokoli, cvetačo.. (kasneje še zraven meso 2-3 na teden in je kosilo user posted image ) in podobno. Midva za zdaj jeva GH za kosilo s tem da mu je še ne dam za cel obrok, bova pa zdaj počasi začela. Potem bo pa sledila kaka kaša s sadjem za dopoldansko malico, kaka mlečna kaša za večerjo....ne vem, nekako tako računam in tuhtam. user posted image

< Sporočilo je popravil frutolina -- 31.10.2009 15:39:08 >

clock-img

31.10.2009, 16:23

clock-img

frutolina

pencil-img

766

mogoče ti bo še to prav prišlo:
http://otrocarije.googlepages.com/Prehranadojenka.pdf

clock-img

02.11.2009, 16:07

clock-img

frulica

pencil-img

97

pač te.ker so baje najboljše in ne vsebujejo nekih umetnih substanc.user posted image sem primerjala sestavine z ostalimi skutkami in so bile še najboljše.user posted image
hvala vsem za odgovore.user posted image user posted image

clock-img

02.11.2009, 17:05

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Kako se pa imenujejo te iz leclercauser posted image

clock-img

03.11.2009, 17:29

clock-img

frulica

pencil-img

97

Sadna skuta je. Mislim da je od ljubljanskih mlekarn
take male pakunge-plastični lončki

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 4.11.2009 9:34:09 >

clock-img

03.11.2009, 17:34

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Sadna skuta je. Mislim da je od ljubljanskih mlekarn
take male pakunge-plastični lončki

Ja če so od lj. mlekarn, jih pa ja dobiš v vsaki štacuni in ne samo v leclercu. user posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 4.11.2009 9:35:01 >

clock-img

03.11.2009, 22:14

clock-img

mini86

pencil-img

6050

mene pa zanima kako zgleda ta sladki krompir..ok verjetno kot krompiruser posted image
kakšnega okusa je, kje se ga da dobiti, kako ga pripraviš..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

04.11.2009, 08:12

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

mene pa zanima kako zgleda ta sladki krompir..ok verjetno kot krompiruser posted image
kakšnega okusa je, kje se ga da dobiti, kako ga pripraviš..

Jaz ga kupim oz. sem ga kupovala v Hipermarketu Mercator. Je kar večji od navadnega krompirja, meso pa je oranžne barve. Ima bolj sladek okus, vsebuje pa veliko vitamina A. Jaz sem ga skuhala, tako kot navaden krompir, zraven pa razno zelenjavo. Za razne recepte pa malo poguglaj, jih je ogromno, kakšen od njih je verjetno primeren tudi za dojenčka.

clock-img

04.11.2009, 10:57

clock-img

mini86

pencil-img

6050

hvala za odgovor...sej imam doma paparico in je kr dosti receptov iz sladkim krompirjem..sicer bomo začli z GH šele nekje januarja, ampak me je res zanimal kaj je s tem krompirjem ker se kar dosti omenja..user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

05.11.2009, 08:17

clock-img

frulica

pencil-img

97

jih ni drugje.enakih!user posted image user posted image

clock-img

05.11.2009, 09:05

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

frulica, od ljubljanskih mlekarn dobiš sigurno v njihovi trgovini za bežigradom (jih ni drugje, daj daj).
katere skutke pa misliš? podložene s sadjem ali tista dva okusa v okroglem lončku (marelica in borovnica mislim da sta)? ker podloženo sadje je zakon, zadnja varianta je pa zanič zame.
user posted image

clock-img

05.11.2009, 17:57

clock-img

frulica

pencil-img

97

ne me napadat.pri nas jih nisem drugje še vidla.user posted image čisto navadne skutke so.

clock-img

05.11.2009, 18:03

clock-img

frulica

pencil-img

97

sadna skuta:-borovnice 100g
                   -marelica 100g
                   -junior 6x50g

pri nas žal ni njihove trgovine.

< Sporočilo je popravil frulica -- 5.11.2009 18:06:55 >

clock-img

06.11.2009, 22:18

clock-img

sabina1345

pencil-img

65

No tele skute od ljubljanskih mlekarn so pa v vsaki vaški štacuni.

clock-img

07.11.2009, 11:42

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

sadna skuta:-borovnice 100g
                  -marelica 100g
                  -junior 6x50g

pri nas žal ni njihove trgovine.

Te skutke ima vsaka trgovina skoraj, so pa en in isti šmoren. No ja, primerjava FW in hoferjevih je pokazala, da so hoferjeve manj sladke in z manj dodatkov. Mogoče je tako tudi z leclercovimi. Lahko daš po 7m.

clock-img

07.11.2009, 13:29

clock-img

mini86

pencil-img

6050

kaj ste se zdj vse spravle na frulico..jih pač njihova trgovina nima (mogoče so jih mel ampak jih noben ni jemau in jih ne dobavljajo več)..brez panike..

user posted image

bodte pridne

clock-img

07.11.2009, 14:33

clock-img

frulica

pencil-img

97

hvalauser posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem