writing-img

Avokado

clock-img

12.02.2005, 14:32

clock-img

taj2004

pencil-img

444

Danes sem kupila avokado, pa nimam pojma kako se ga pripravi??? Rabim pomoc:(( Se ga skuha mogoce?

Hvala za pomoc:rozica:

clock-img

12.02.2005, 14:41

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Oj!

Ne vem, če se ga skuha tudi, vsekakor pa se ga lahko je surovega, kot vsako drugo sadje. Brez olupka seveda :)- Lahko pa narediš iz njega mehiško omako oz. namaz guacamole, ampak moraš dodat mešanico začimb. To omako pa potem ješ s tortiljami. Drugega pa jaz ne znam naredit iz avokada.

Pa dober tek!

clock-img

12.02.2005, 15:49

clock-img

willma

pencil-img

839

Kuhati ga ni potrebno! Kar surov je užiten;)

Nekateri ga uporabljajo namesto masla, drugi ga dodajajo v omako, pa avokadov pire (samo zmiksaš in po želji dodaš začimbe), enostavno dodatek k mesu (tako kot surova zeljenjava ali sadje),....
Malo dolišlije pa bo;)

lp
:angel:Kolenci:hudicek:

clock-img

12.02.2005, 15:53

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Zelo okusen je avokado v solati s čičeriko, ali pa samo avokado in kakšno sadje, jogurt...v bistvu je zelo enaostaven in okusen za uporabo. Samo olupiš ga in poješ. Lahko ga ponudiš malemu tudi, da ga samostojno je. Jaz ga Filipu đe dam pa on to počasi packa in razstavlja na prafaktorje.

Dober je tudi s piščancem

clock-img

12.02.2005, 16:03

clock-img

analizapola

pencil-img

82

Zelo dober je avokadovo meso z limoninim sokom.

clock-img

12.02.2005, 16:37

clock-img

taj2004

pencil-img

444

Ce pa je tako trd da se ga z vilico sploh ne da spestat:((

clock-img

12.02.2005, 17:07

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Če je avokado trd, še ni zrel in tudi ni glih dober. Trd avokado dam jaz za par dni v košarico z jabolki, da se zmehča. Zrel je, ko je na vrhu, tam kjer je odtrgan mehak. Takoj ko ga olupiš, ga moraš pokapljat z limonovim sokom, sicer počrni.

Jaz sem veliki ljubitelj avokada
:love:. Najraje ga imam narezanega na koščke, zraven pa hrustljavi polnozrnati kruh in mocarelo.
Omenile so ti tudi že guacamole: avokado speštaš z vilico, dodaš so, kislo smetano, žličko majoneze (ni nujno), na majhne koške narezano svežo papriko, paradižnik in kumarico.
Včasih naredim tudi solato: na koščke narezan avokado, zelena in rdeča paprika, koruza, začinjeno z olivnim oljem.

clock-img

12.02.2005, 17:21

clock-img

wawa

pencil-img

1260

Tole se sliši super.
Jaz sem ga dosedaj namazala na maslo na kruhu pa pokapala s limoninim sokom pa posolila - je super, ampak zdaj bom pa probala tele vaše recepte......

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem