writing-img

Avtorska pogodba

clock-img

25.01.2010, 16:08

clock-img

LERO

pencil-img

828

Ker slabo kaže, kako bo s službo po zaključku porodniške, razmišljam, da bi delala preko avtorske pogodbe. Na inšpektoratu so mi povedali, da lahko legalno lektoriram le preko te pogodbe, da za to dejavnost ne morem odpreti dopolnilne dejavnosti.
Kakšne izkušnje imate vi?
Kako bi lahko rešila to zadevo?
Kako se uredijo zadeve za avtorsko pogodbo? Kako se potem izstavi račun ...?
Hvala.

clock-img

25.01.2010, 16:19

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Če delaš prek avtorske, ne izstavljaš računa - jaz dobim vsak mesec od firme, za katero delam, obračun opravljenega dela in mi nakažejo plačilo ter avtomatsko odvedejo dohodnino.

Bom pa v kratkem odprla s.p., ker se mi bo v bistvu tako bolj splačalo - uveljavljala bom normirane stroške (25%), si plačevala prispevke (dokler ne bo ta drugi otrok star 6. let samo polovico, pol mi bo pa CSD), pa že takoj bom dala vlogo za znižano stopnjo obdavčitve (s 25 na 10%), ker sem si izračunala, da bom sicer na letni ravni fejst preplačala dohodnino. Od dohodka mi bi ostalo samo 1,5% manj kot če bi delala prek avtorske pogodbe, bom pa zavarovana, pa delovna doba mi bo tekla. Pa zaradi norminarnih stroškov ne bom rabila računovodstva, kar je spet prihranek. Je pa seveda pomembno, koliko imaš sploh dela mesečno - če nimaš veliko, potem se ti s.p. ne splača.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 25.1.2010 16:20:22 >

clock-img

25.01.2010, 16:19

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: LERO
da za to dejavnost ne morem odpreti dopolnilne dejavnosti.

Kaj pa s.p.? - to bi pa verjetno lahko - to dvoje ni isto.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 25.1.2010 16:20:50 >

clock-img

25.01.2010, 21:45

clock-img

ZmajTolovaj

pencil-img

3274

Jaz imam sp lektoriranje in prevajanje.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

clock-img

25.01.2010, 22:11

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Jaz bom imela pa samo prevajanje. user posted image  Prav alergična sem, če mi agencija, za katero delam, kdaj da kaj v pregled - raje vidim, da drugi pregledujejo za mano. user posted image   Pa tudi, če se prisveti kdo z idejo, da bi mu lektorirala kako diplomsko, mu kar lepo povem, da lektoriranja NE delam in ga kar takoj preusmerim drugam.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 25.1.2010 22:13:13 >

clock-img

26.01.2010, 17:24

clock-img

ZmajTolovaj

pencil-img

3274

No, h men ga pošlji user posted image user posted image user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem