IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
Uškinamama kaj pa tisti razni tečajčki, ko mamice s svojimi dojenči čofotajo? to je pol najbrž poseben bazen, al kuko?
Kaj pa vem. Jaz sem jih videla že mnogo malih po bazenih. zdaj, koliko so bili zares stari ne vem, ampak bili so res miceni. čist po zdravi kmečki pameti sem sklepala, da greš in probaš, potem pa vidiš kaj pa kako...

ne vem če si prebrala link, ki sem ga prilepla v prvem postu. Dr. Tanč svetuje po šestem, še raje po osmem mescu - zakaj - je tudi zapisala . Je pa ogromno zadetkov na guglu , če odtipkaš "plavanje dojenčkov v bazenu" in ogromno razlogov zakaj se ne bi dojenčke kopalo v bazenih. Sicer pa itak vsaka mama naredi tako kot misli , da je prav.
Recimo , citiram ;" Otroška koža je petkrat tanjša od kože odraslega in zato veliko bolj prepustna. Zaradi slabše strukture hidrolipidnega sloja, ki je sestavni del vsake povrhnjice, je pri dojenčku tudi zmanjšano izločanje večine kožnih žlez, kar prispeva k hitrejšem izsuševanju kože. Medcelične vezi v njegovi koži so izjemno rahle, kolagen in elastin pa šele nastajata, zaradi česar koža hitro razpoka, prav tako zaradi nevtralne pH vrednosti (7) ni sposobna nadzorovati rasti mikroorganizmov, kar jo dela dovzetnejšo za različne okužbe.
In teh možnih okužb je ogromno, od glivic, do uroinfekta, trebušnih viroz...jih je tudi dr. Tanč lepo naštela na zgornjem linku.
Tečaji za dojenčke potekajo v bazenih na dan, ko se menja voda

in večina plavalnih šol ponuja storitve plavanja po šestem mesecu, v času , ko je bazen za zunanje obiskovalce zaprt.
Meni osebno je bljek in še kaj zraven

, da bi štirimesečnega dojenca vlekla med urin, smrklje , katar,feklane bakterije. Mi je to takšen paradoks - po eni strani za dojenčkovo kožo vse najboljše - bio ,eko oljčka, bombažne pleničke za veselo ritko, rjuhice in eko bombaža....po drugi strani pa pljusk v tuje izločke.
Fuj.