IZVIRNO SPOROČILO: Pinas
Vsak lahko vzame kakor želi,meni ni vseeno,če 10 osebam istočasno prinese Božiček darila in samo moj otrok dobi precej rabljeno in umazano igračo.
Ne govorim o finančni vrednosti daril,daleč od tega in se ne bi s tem ukvarjala,če bi darilo dobila od nekoga,ki ni v zavidljivi finančni situaciji-potem bi to kvečjemu vzela dobronamerno.
Ja in še vedno nimam nič proti rabljenim takšnim in drugačnim stvarem,ne bi pa jih mogla dati nikomur za darilo,pa ne zato,ker sem materialist,ampak,ker z darilom,tudi z malenkostjo pokažeš tudi odnos do človeka,kateremu nekaj pokloniš.
Verjetno so problem odnosi med odraslimi.....zato te tudi tako moti, da so edino tvojemu otroku podarili rabljeno in kar je verjetno še večji problem, umazano igračo.....
To bi verjetno tudi mene zmotilo.....da se nekdo ne potrudi za darilo vsaj toliko, da očisti darilo, če podarja rabljeno darilo.....to je zgolj znak tiste drobne pozornosti, ki jo kaže obdarovalec do obdarjenca....saj ne podarjamo daril zavitih v zmečkane in umazane papirje, zmečkane vrečke, ne podarjamo pač umazanih daril....gre se pač za neko pozornost, ki jo z načinom dajanja darila pokažeš obdarjencu....in ne zgolj zato, da ne gledaš šenkanemu konju v zobe....če se že gremo obdarovanje, se ga je potrebno iti tako, da se obdarovanec razveseli...in ni vedno vse na strani obdarovanca......
Ne vem no, a ve bi pa vse bile grozno zadovoljne, če bi tašča ali pa svakinja recimo (po možnosti taka, ki je ne marate, ki se vedno vtikuje in pametuje) podarila vašemu otroku pod božično drevo umazano in raztrgano barbiko, ostalih pet sestričen, bi pa vpričo vas in otroka dobilo nove barbike....skoraj ne verjamem, da bi sijale od sreče in se spomnile na moralni vidik vzgoje, kako je potrebno z vzgledom vzgajati otroka.....v bistvu na tak način otrok dobi tudi lep vzgled.....da mu babica recimo da povsem drugačno darilo kot ostalim vnukom....pa mu kot mama potem ti moraš razložiti zakaj so ostale dobile nove barbike, ti pa barbiko, s katero so se tudi ostale sestrične vedno igrale....in to mu moraš razložiti na tako kreposten način, da ne boš kazala svoje užaljenosti ali celo prizadetosti, da ne boš po nepotrebnem obremenjevala otroka....pa saj mame tudi nismo iz kamna......