IZVIRNO SPOROČILO: PENCA
Pozdravljene mamice
Z mojim sva bila določena za botra in botro njegovemu nečaku, pa še nikoli nisem bila na krstu. Nimam pojma kako zgleda, kolk časa traja in kakšna je najina naloga. Tiste, ki imate izkušnje, vas prosim, če mi malo razložite kako to gre. Kaj pa naj mu podariva, oz. če denar-koliko je primerno?
Hvala za vse nasvete
1. Kako zgleda? Greste v cerkev, obred traja...če je maša dobro uro, če ne pa pol ure...(če se dobro spomnim...sem tudi jaz botra dvakratna

, mojima nečakoma).
2. Vajina naloga? Držat otroka v naročju, kupit moraš krstno svečo, en kos blaga bilo kakega...če si bo kasneje dal kaj narest...lahko ga oblečeš v svečana oblačila primerna za krst, ni pa nujno. Je fajn, da so svetla oblačila.
3. botri ponavadi kupijo nekaj od zlata za spomin. Verižico z obeskom. Lahko pa dasta še denar in čestitko ob krstitvi.
Mi smo imeli še pogostitev za najbližje ki smo bili na krstitvi, v restavraciji. Pa torta je bila ki jo tudi botri plačajo. Tako je bilo pri nas. Smo pa bili res v najožjem družinskem krogu: midva kot boter in botra, starši od mene in sestre, ter starši od svaka in praoma.