writing-img

Civil engineer

clock-img

05.03.2009, 18:21

clock-img

Anonimen

Saj vem, da bi glih jaz morala vedeti prevod tega poklica, ampak nisem čist ziher, ali je to po naše gradbeni inženir ali kaj? In kaj po vaše tak človek kaj mora znat?

clock-img

05.03.2009, 18:28

clock-img

Anonimen

Saj vem, da bi glih jaz morala vedeti prevod tega poklica, ampak nisem čist ziher, ali je to po naše gradbeni inženir ali kaj? In kaj po vaše tak človek kaj mora znat?

Po moje neposreden prevod v gradbenega inzenirja ne bo cisto pravi.

Tisti, ki jih poznam in ki so koncali studij inzenirja, so samo inzenirji.
Imeli naj bi postimano elementarno logiko razmisljanja. Osebno sem z njim delalal kot s svetovalci v PWC, kjer so delali skupaj z ekonomisti. Osnovna logika pridobljenega razmisljanja naj bi jim sluzila tudi v ekonomski sferi, tako so mi takrat razlozili, ko smo delali na nekem projektu. Pri nas recimo se na tako delovno mesto zaposli vecinoma ekonomiste, v tujini pa je logika pol pol, pol ekonomije, pol inzenirjev. Po mojih izkusnjah je to fajn kombinacija, vsaj projekt, na katerem smo delali, je imel rep in glavo in precej vec reda kot pri pure ekonomistih. To je to, malo daljsi prevod user posted image .

clock-img

05.03.2009, 18:36

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Civil engineering is a professional engineering discipline that deals with the design, construction and maintenance of the physical and naturally built environment, including works such as bridges, roads, canals, dams and buildings.[1][2][3] Civil engineering is the oldest engineering discipline after military engineering,[4] and it was defined to distinguish non-military engineering from military engineering.[5] It is traditionally broken into several sub-disciplines including environmental engineering, geotechnical engineering, structural engineering, transportation engineering, municipal or urban engineering, water resources engineering, materials engineering, coastal engineering,[4] surveying, and construction engineering.[6] Civil engineering takes place on all levels: in the public sector from municipal through to federal levels, and in the private sector from individual homeowners through to international companies

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

05.03.2009, 19:19

clock-img

Anonimen

No, po mojih izkušnjah so odlični ljubimci. user posted image  

clock-img

05.03.2009, 20:10

clock-img

srki

pencil-img

9222

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.03.2009, 20:37

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

hja, kadar si slovenski gradbeni inženir da prevest svojo diplomo v angleščino mu napišejo Ba Civil Engineer...tako da brez kompliciranja je to gradbeni inženir, da pa se poklic in znanja kot taka od države do države razlikujejo je pa itak jasno.

clock-img

05.03.2009, 22:17

clock-img

Anonimen

gradbeni inženir, vsaj nas so tako učili

clock-img

06.03.2009, 07:11

clock-img

mika

pencil-img

6485

IZVIRNO SPOROČILO: ena pač

gradbeni inženir, vsaj nas so tako učili

nas tudi.

clock-img

06.03.2009, 08:07

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Jap, moj prijatelj iz anglije je gradbenik in se vodi pod civil engeneer...

Se pa vedno spomnem na Alfa, ki je una zafrkaval, da je civil servant!user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

06.03.2009, 11:31

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

V Italiji je to v eni osebi gradbeni inženir in arhitekt, poleg vsega, kar sodi pod "gradbenega inženirja" lahko  torej tudi projektira (vse razen ladij, tudi letala lahko) in se pod projekte podpisuje. Arhitekti pa lahko samo projektirajo.

Ustavi se in prišel boš!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni