writing-img

Datum spočetja

clock-img

19.06.2008, 12:38

clock-img

Anonimen

Pozdravljene, to je moja prva nosečnost (zaželjena, vendar precej nepričakovana:-)). Zanima me sledeče - zaradi nerednega zapisovanja datumov menstruacije, ne vem točno, kdaj sem zanosila. Ginekologinja pravi, da sem v cca. 5. tednu - mene pa zanima, kako natančno lahko (na podlagi UZ itd.) določijo datum spočetja? Se lahko zmotijo oz. zmotimo za 1 ciklus (v mojem primeru torej za 25-27 dni)? Ali se lahko starost ploda določi na podlagi UZ?
Hvala v naprej za odgovor!

clock-img

19.06.2008, 13:18

clock-img

izgubljena_ovcka

pencil-img

438

Gestacijska starost ploda se računa od prvega dne zadnje menstruacije, ne rabiš vedet datuma spočetja. Ko te pa G pregleda z UZ pa vidi koliko je plod velik in na podlagi teh meritev določi starost ploda. V kolikor se starost računana po prvem dnevu zadnje menstruacije in starost po UZ razlikujeta za kakšen teden ni važno. Pač sklepajo, da je do zanostive prišlo prej ali kasneje. Glavno je, da plod napreduje v rasti, to je vse.

clock-img

19.06.2008, 13:23

clock-img

čipka

pencil-img

1652

Gestacijska starost ploda se računa od prvega dne zadnje menstruacije, ne rabiš vedet datuma spočetja. Ko te pa G pregleda z UZ pa vidi koliko je plod velik in na podlagi teh meritev določi starost ploda. V kolikor se starost računana po prvem dnevu zadnje menstruacije in starost po UZ razlikujeta za kakšen teden ni važno. Pač sklepajo, da je do zanostive prišlo prej ali kasneje. Glavno je, da plod napreduje v rasti, to je vse.

Točno to!

clock-img

19.06.2008, 14:31

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Datum moraš vzeti z rezervo ker je lahko odstopanje plus minus 14 dni.user posted image  Drugače pa kot so rekle.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

19.06.2008, 17:02

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Če si na UZ v prvi polovici nosečnosti, ko se plod bolj razvija, ni možno, da bi se G zmotila za cel ciklus (3 - 4 tedne). To bi bilo možno kasneje, ko plod začne pospešeno rasti in je že "popolnoma" razvit. Vsi otroci ne rastejo enako hitro in tudi na koncu niso vsi enako veliki.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem