writing-img

Dretje v spanju

clock-img

12.12.2007, 11:10

clock-img

Leone

pencil-img

70

Ali je imela mogoče katera podoben problem s spanjem? Namreč, naš malček (16 m) se že približno 1 mesec (odkar je zbolel za 1 teden) ponoči zbuja z močnim dretjem, pri katerem pa nič ne zaleže. Zaspi vedno s svojo flašo čaja al pa mleka, potem se pa lahko že čez pol ure začne. Vedno, ko pridem v sobo je še huje, ko ga hočem dvignit se me otepa z vsemi štirimi in kriči, flaše noče (jo prime in zabriše proč), ko ga položim nazaj v posteljo se obrača stran od mene, skratka živi obup. Šele, ko mu položim flašo h glavi in grem ven, se po kakšni minuti dretja očitno zave in jo začne pit. Potem zaspi do naslednje runde, ki je lahko že čez 1 uro. In to celo noč, tako da ga po 2x previjam, ker je od teh količin tekočine totalno premočen. Zjutraj se pa vedno zbudi tako, da me kliče in se ponavadi ne dere.
Prej je zmeraj prespal celo noč, če se je pa že zbudil, je blo par požirkov dovolj, da je spal naprej. In ni se drl.
Najhuje je, ker se na noben način ne potolaži.

clock-img

12.12.2007, 11:17

clock-img

Anonimen

Otrok ne rabi piti ponoči. Ko boste ukinili flaško bo tudi spanje boljše. V začetku je kriza potem pa hitro ugotovijo, da pijače ni in spijo.

clock-img

12.12.2007, 11:18

clock-img

Lenny

pencil-img

3241

Verjetno sanja in se ne more prav prebuditi. Najin ta večji sin je imel tako obdobje. Jok in kričanje, otepanje, dokler se ni zavedel, da ga drživa jaz ali pa oči. Potem se je pa stisnil in skoraj takoj nazaj zaspal.

clock-img

12.12.2007, 11:19

clock-img

lex

pencil-img

6532

tud moj se je kdaj zbudil z dretjem in otepanjem, ni nekega recepta, ti pa povem, da mine

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

12.12.2007, 11:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

12.12.2007, 11:31

clock-img

TIA22

pencil-img

1114

jaz sem imela z mojim enake težave, ko je bil toliko star. Cele noči je tulil, pa brcal..jaz pa zjutraj v službo.
Sem ga po 2 uri nosila, božala, ljupčkala, masirala....ni in ni bilo konca.
Cel teden je tak minil in jaz nič spala in hodila takšna v službo.
Sem mislila da me bo kap...

Potem pa sem že bila prav jezna nanj, ni htel flaške ..nič..če sem ga vprašala kaj se je še bolj začel dreti. Moji živci so bili adijo in eno noč pa mi je dopiuser posted image .  Vzela sem ga k sebi v postlo in ga malo po ritki, da je videl da ni heca, ga obrnila stran od sebe, ga potegnila k sebi da je imel ritko čisto pri meni, ga objela in sem mu rekla; Zdaj pa te imam dovolj, spat! Mama mora v službo in res te ne bom celo noč poslušala. Porčičpinčič!!!
To sem mu povedala z takim glasom, kot da sem ful jezna in.....
od takrat spi kot top. In tudi zdaj ko je že velik, če kaj podobnega zganja, mu samo rečem naj da mir in spi naprej. Pa je mir.

clock-img

12.12.2007, 11:37

clock-img

Aja32

pencil-img

1649

IZVIRNO SPOROČILO: lex

tud moj se je kdaj zbudil z dretjem in otepanjem, ni nekega recepta, ti pa povem, da mine

Sem jaz zelo podoben tekst napisala cca. 3 mesece nazaj.

In se strinjam z lex... Mine, tako kot je pri našem. Od prejšnjega meseca oz. oz začetka novembera spi kot polhek... Se ga sploh ne sliši iz sobice... Kaj se je pa prej dogajalo, pa raje ne opisujem. Star pa je dve leti in dva meseca...

clock-img

12.12.2007, 11:44

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

12.12.2007, 12:28

clock-img

aezzy

pencil-img

271

pri nas je pa bilo to prejsnji teden 3x. stara bo 16m (23.12.) in je ponoci zacela tako jokati, da sem pritekla v sobo, ker sem bila prepricana, da je padla s pojstle. otepala se me je in kricala, nisem je smela niti prijeti, niti pobozati, niti dude ni hotela, vlekla se je za lase, z glavo butala v rob pojstle, ni hotela piti (drugace nic ne pije)....mislim, groza! ko sem prizgala luc jo je seveda spravilo se bolj iz tira in je kricala, da hoce nazaj v posteljo, se tako metala po meni, da sem jo rajsi odlozila, ker bi mi padla dol. ura je bila 3 ponoci in sem se spomnila, ce bo malo mleka. (prvic od 5 meseca!!!!) in je spila 2 dcl mleka in se potem kaksno uro v spanju hlipala, zaspala pa je. lepo do jutra.
in to se je zgodilo potem se 2x.
menda je znacilno, da po 1 letu ho

clock-img

12.12.2007, 12:32

clock-img

aezzy

pencil-img

271

ups, naj koncam:
menda je znacilno, da po 1 letu hocejo spet jesti ali pa se samo prebujati, ce so prej spali. ce takrat popustis je konec. zato sem v 3 rekla, da je dost, da zdej pa mir, da naj zaspi, da ne bo mleka in sem sla ven in stala prestrasena pred vrati kaj bo. pricakovala sem dretje in nic. malo je javkala ampak zaspala. in sedaj je mir.

se mi je pa smilila, ker sama nisem pristas tega, da se otrocka pusti jokat.

clock-img

12.12.2007, 12:47

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

To nima veze s pitjem.
Otrok očitno nekaj hudega sanja.

clock-img

12.12.2007, 12:49

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

menda je znacilno, da po 1 letu hocejo spet jesti ali pa se samo prebujati, ce so prej spali

Ni nujno. Moj sin, ki je star 2 leti in 8 mesecev se še vedno zbudi vsaj 1x do 2x na noč. Nikoli ni res spal celo noč, prespane noči v celoti so še vedno bolj redke. Se pač navadiš.

clock-img

12.12.2007, 13:05

clock-img

Leone

pencil-img

70

Hvala za odgovore!
Mene bolj moti to, da se je to kar naenkrat začelo. Prej je lepo spal in tudi če se je slučajno zbudil, je po par požirkih lepo zaspal. Tudi flašo je takoj vzel. Zdaj se pa kar hoče vstajat, ko ga primem, se nazaj v postlo vrže in kriči. Upam, da bo hitro minilo, ker pri starejšem se tega ne spomnim. Če se je zbudil, se je vsaj pri meni potolažil.
Res so včasih uganke teli naši user posted image .

clock-img

12.12.2007, 13:18

clock-img

Stefka

pencil-img

359

Tudi pri nas imamo občasno take "finte".

Po mojem kaj hudega sanja. Pomaga, če jo zbudim (prižgem luč) in potem dam še enkrat spat tako kot zvečer. In mine.

clock-img

12.12.2007, 13:30

clock-img

živa

pencil-img

2366

Za tolažbo: tudi pri nas je bilo občasno tako. Včasih je še vedno. Najhitreje se pomiri, če grem k njemu, ga pobožam, lahko dam tudi flaško, potem pa pustim pri miru. Če sem kaj rekla ali ga dvignila, se je še huje drl.

Lp,

živa 

clock-img

12.12.2007, 15:10

clock-img

natalia

pencil-img

1423

tudi mi imamo take finte že skoraj 2 leti.Ne vem ti svetovat, jaz pač upam, da čimprej mine...user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

clock-img

12.12.2007, 15:18

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Leone, a ste iz LJ iz Siske mogoce!?user posted image

clock-img

12.12.2007, 15:22

clock-img

Mojc

pencil-img

143

Mi imamo podobne težave, pa še nismo stari 9 m.?! Ali gre pri tako majhnih tudi za isti vzorec?
Naš se včasih iz pop. spanja zbudi s takšnim kričanjem, da je kar groza. Pa tudi, če z njim spimo je pop. isto. In ga moramo dobesedno še sami prebuditi, da neha.
Ponoči pa se še doji. Tudi če ga skušamo le pomiriti, se to jokanje sprevrže v pravo dretje. Saj vem, sama bova morala zdržati. Zaenkrat je mož po 1 uri obupal....

clock-img

12.12.2007, 21:20

clock-img

Leone

pencil-img

70

BaguSka, ne nismo iz Šiške, smo iz centra..

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem