writing-img

Dve imeni

clock-img

09.01.2008, 10:29

clock-img

lana777

pencil-img

755

Zanima me (pred časom sm zasledila, da je nekdo napisal, da
se v pravnem prometu šteje le eno ime, pa ne vem, na kateri temi, pa se
mi ne da iskatuser posted image ), če drži,
da se v pravnem p. uporabljajo 3 sestavine, ki tvorijo ime in priimek posameznika -
se pravi, da če ima nekdo dve imeni in priimek, je ok, ali
pa ime in dva priimka (ob poroki, npr). 

Kaj pa npr. če ima otrok dve imeni, pa bi starši želeli, da ima še dva priimka - potem to ne gre, al kaj?

A imam prav?

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 9.1.2008 18:44:21 >

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

clock-img

09.01.2008, 10:34

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Ja, mislim da gre... Do nedavnega je bilo tako, da imaš maximalno lahko 2 imeni in 2 priimka.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

09.01.2008, 12:21

clock-img

Anonimen

2 imena in dva priimka... V bistvu bi lahko imel tudi 3 priimke, s tem, da bi moral biti med njimi stični  vezaj, kar pomeni, da je v bistvu to nov priimek.... Nina Evelina Cimerman Jakopčič in ko se bo poročila bi lahko imela  Nina Evelina Cimerman Jakopčič-Ule, samo to je že malo preveč, a ne? Skratka spet 2 nova priimka: in sicer Cimerman Jakopčič-Ule. Pri nas imamo povečini dodane priimke npr. Cimerman Jakopčič (dva ločena priimka), Cimerman-Jakopčič se pa šteje kot en vezani priimek.

clock-img

09.01.2008, 20:54

clock-img

kaycha

pencil-img

402

lahko ima otrok 2 imeni in 2 priimka, poznam kar nekaj takih primerov, ampak za moje pojme je to mal prevec, pa sploh se mi zdi odvec dajat 2 priimka otroku

clock-img

10.01.2008, 16:48

clock-img

Anonimen

Kaj pa npr. če ima otrok dve imeni, pa bi starši želeli, da ima še dva priimka - potem to ne gre, al kaj?

Gre. To je maksimum imen.

clock-img

10.01.2008, 18:08

clock-img

Zamima

pencil-img

6527

IZVIRNO SPOROČILO: kaycha

lahko ima otrok 2 imeni in 2 priimka, poznam kar nekaj takih primerov, ampak za moje pojme je to mal prevec, pa sploh se mi zdi odvec dajat 2 priimka otroku

se strinjam, lahko daš 2 imena in 2 priimka,... meni se tudi zdi to malo preveč,... otrok bo rabil pol ure, da bo svoje ime in priimek napisal user posted image , pa preden se bo naučil to napisat user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem