writing-img

Ginekolog opazil "senco" na obeh ledvčkah

clock-img

17.03.2008, 19:34

clock-img

barbara73

pencil-img

4

pozdravljeni,

Sem v 4mesecu nosecnosti, vceraj sem bila na ultrazvoku in je ginekolog ugotovil, da ima dete
na obeh ledvickah okroglo senco, (kot da bi se mu zaustavljal seč ter da bi imel problem odvajanja).

Svetoval mi je da grem na pregled za bolj detaljen ultrazvok kateri bo pokazal morebitnen Amniocentesis (ne poznam tocnega slovenskega prevoda).

Ali je imela kakšna od vas podobne tezave?

lep pozdrav,
Zaskrbljena "mamica"

clock-img

17.03.2008, 22:28

clock-img

Anonimen

Po moje  gre za votli sistem ledvic, ki je kar pogost, sploh pri fantkih. Voda se vrača nazaj v ledvička.
Upam, da ti podrobna preiskava prinese dobre rezultate,v nasprotnem primeru žal čaka dojenčka operativni poseg.

clock-img

17.03.2008, 22:41

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Ja, mojemu je zadnjič to odkrila na eni ledvički, v sredo imam kontrolo, da vidijo, če se širi.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

18.03.2008, 08:42

clock-img

madela

pencil-img

4734

Moj sine se je rodil s to napako in sicer samo na eni ledviči. Odkrili so mu jo komaj v porodnišnici. V času nosečnosti ni nihče nič rekel. Napotili so me na kontrolo k nefrologu,to je bilo čez en mesec in takrat je bilo vse ok. Torej se je luknjica,kot so rekli sama zarastla.
So pa mi povedali,da so pri takih otrocih bolj pogosti uroinfekti in če so res zelo pogosti se odločijo za operacijo. Po drugi strani pa ni nujno,da bi se težave sploh pojavljale. Je čist odvisno od vsakega posameznika posebej.
Upaj na najboljše in srečno!

clock-img

18.03.2008, 08:49

clock-img

barbara73

pencil-img

4

upam, da ne bo potreben operativni poseg, hvala vase odgovore!

barbara

clock-img

18.03.2008, 12:07

clock-img

Acjom1

pencil-img

280

No, lahko vam napišem s prve roke, da imam jat takšno napako na levi ledvici. Ko sem bila majhna, sem imela kronične uroinfekte v osnovni šoli (za kar sem bila dosti tudi sama kriva, ker nisem hotla jemat antibiotikov in sem jih skrivala), v puerteti pa se mi je porihtalo in zdaj je vse vredu. Tako da je sicer zelo neprijetna stvar, ni pa tako hudo. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem