writing-img

Gluten

clock-img

12.06.2008, 11:39

clock-img

gajči

pencil-img

252

Mi še sicer ne uvajamo GH, se na veselje obeh še vedno dojiva, sinček je star 4,5m. Se pa že malo pripravljam. Sem že kar nekaj prebrala, pa mislim, da mi ni treba omeniti, da sem od tega samo zmedena.
Ta teden sem pri P dobila neko knjižico Prehrana dojenčka in malčka. Notri piše:
"Zaradi spoznanja, da zgodnje dohranjevanje (pred 4. m) in poznejše dohranjevanje (po 7. m) z žiti, ki vsebujejo gluten, povečuje obolevnost za celiakijo pri otrocih z genskim nagnjenjem za to bolezen, pričnemo z uvajanjem manjših količin žitaric, ki vsebujejo gluten (pšenica, oves...), ko je dojenček še vedno pretežni del dojen (npr. v 6. m)."

Pa me zanima kakšna navodila ste ve dobile glede glutena, ker patronažna, ki je bila prejšnji teden pri nama, je rekla, da gluten šele tam proti 1 letuuser posted image

Pa še mlečni izdelki: patronažna je rekla maslo, jogurt, skuta takoj od začetka, v knjižici piše, da lahko dojenčka po 10. m seznanimo z manjšimi količinami kravjega mleka oz. mlečnih izdelkov.

clock-img

12.06.2008, 11:42

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

IZVIRNO SPOROČILO: gajči

Pa me zanima kakšna navodila ste ve dobile glede glutena, ker patronažna, ki je bila prejšnji teden pri nama, je rekla, da gluten šele tam proti 1 letuuser posted image

Pa še mlečni izdelki: patronažna je rekla maslo, jogurt, skuta takoj od začetka, v knjižici piše, da lahko dojenčka po 10. m seznanimo z manjšimi količinami kravjega mleka oz. mlečnih izdelkov.

Gluten sem uvajala pri 9. mesecih, mlečne izdelke pa pri 8. mesecih. Meni je tak način uvajanja svetovala P in prav tako patronažna sestra.

Kravje mleko se uvaja pri otroku po dopolnjenem 1. letu, čeprav moj otrok še vedno je Novalac 3.

clock-img

12.06.2008, 11:44

clock-img

lemavrica

pencil-img

3773

Meni je P sevetovala živila z glutenom po 8m.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

clock-img

12.06.2008, 12:10

clock-img

L_una

pencil-img

17

Žitrice z glutenom sem uvajala po dopolnjenem 6. mesecu, mlečne izdelke po 7. mesecu.

clock-img

12.06.2008, 12:29

clock-img

TinaUros

pencil-img

240

Gajči, verjetno si dobila že nova navodila od pediatra, patronaža pa očitno z njimi še ni seznanjena. Poslušaj pedaitra. Uvajanje GH pri dojenih otrocih je okoli 6 meseca ( pri nedojenih lahko že prej okoli 4.meseca ). Gluten se sedaj uvaja med prvimi na seznamu. Z izdelki iz kravjega mleka bi jaz malčk počakala ( spet glede na to, da ste dojeni ), saj imaš še celo paleto hrane še prej za uvajat. Zelenjavo, sadje itd.

Pa veselo papcanje:))

clock-img

12.06.2008, 12:34

clock-img

gajči

pencil-img

252

Hvala za odgovore!
Sprašujem pa ravno zato, ker teh navodil nisem dobila od P, z njo se sploh nisem pogovarjala o GH. To sem prebrala v knjižici, ki mi jo je dala sestra. Je pa to v bistvu taka reklamna brošurca od Frutka.

clock-img

12.06.2008, 14:37

clock-img

petrika

pencil-img

66

Jaz sem začela z uvajanjem HG pri 4 mesecih. Proti 7 mesecu sem ji dala za probat kosmičke iz 7 žit, kjer je tudi gluten. zdaj ko je dopolnila 7 mesecev pa ji dam tudi že testenine in žličko jogurta ali skutke med sadno kašico in je vse OK. Veš kaj, teh variant kda kaj dati dojenču je toliko,da se ti zmeša. NE preveč razmišljat in komplicirat, vsak ti pove drugače.

clock-img

12.06.2008, 20:19

clock-img

ROmama

pencil-img

494

Meni je za gluten rekla P., da se ga po novem lahko uvaja že od 4 do 6 meseca. Mi je pa tudi rekla, da mlečne izdelke lahko šele po 9 mesecu.

clock-img

12.06.2008, 20:35

clock-img

mala pikica

pencil-img

3363

To je toliko različnih informacij... Kam pogledaš, piše drugače user posted image In kako se naj potem človek odloči?

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

clock-img

12.06.2008, 21:39

clock-img

sandra85

pencil-img

5983

IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica

To je toliko različnih informacij... Kam pogledaš, piše drugače user posted image In kako se naj potem človek odloči?

se strinjam! user posted image vsaka P reče drugače!?!?

no, to vprašanje je bilo tukaj na RR zastavljeno rekordno!user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

clock-img

13.06.2008, 20:28

clock-img

butt3rfly

pencil-img

647

jst mislim, da se v današnjih cajtih mame preveč sekirajo, kaj lahka pri določenem mesecu daš, česa pa ne. včasih za gluten še vedl niso, kaj je, pa so otroci zdravo rastli. danes pa taka panika okoli tega. preveč in nepotrebno.

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

clock-img

13.06.2008, 23:16

clock-img

Anonimen

Kolikor mi je znano, so včasih dajali skorjico kruha, da jo je glodal zelo kamlu. To je bila med prvo hrano. LP

clock-img

13.06.2008, 23:20

clock-img

Srečic@

pencil-img

99

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

jst mislim, da se v današnjih cajtih mame preveč sekirajo, kaj lahka pri določenem mesecu daš, česa pa ne. včasih za gluten še vedl niso, kaj je, pa so otroci zdravo rastli. danes pa taka panika okoli tega. preveč in nepotrebno.

Ja, res je,...vendar danes so drugi časi, onesnažena narava, vse je škropljeno in umetno vzgojeno, zato tudi vse več alergij.
Nekaj že mora biti na tem, da je potrebno gluten uvajati kasneje in postopno, saj so narejene razne znanstvene raziskave.
lp
S.

clock-img

14.06.2008, 15:04

clock-img

Anonimen

Jaz ponavadi zgostim omakco za nas z koruznim škrobom, v bistvu Fini jedilni koruzni škrob od Dr. Oetker. Gor piše, da je brez glutena. Kakšna prakticira to na otročku in koliko starem? Hvala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem