writing-img

Imenik pod dojenčkovo glavo?

clock-img

19.02.2005, 22:55

clock-img

nesy

pencil-img

49

Malo nazaj sem prebrala, da naj dojenčki ne bi imeli vzglavnika. Meni je patronažana rekla, naj dam svoji enomesečni punčki pod glavo imenik (seveda kako mehko tanko odejico čez) in naj jo vedno daje, spat na bok, enkrat enega, drugič drugega.

Zdaj pa ne vem, ali naj ji to buklo spulim ven ali kaj?

Lepo se imejte s svojimi bubkoti.

clock-img

19.02.2005, 23:04

clock-img

Titty

pencil-img

212

Ne, ni šans! Mislim,da si narobe razumela - morda je patronažna mislila,da daj imenik pod jogij oz. pod noge od postelje,tako da je cela postelja nagnjena (da je glava višje kot nogice), ne pa samo pod glavo - halooo. Dojenček mora imeti ravno podlago, v prvih tednih mu lahko daš kvečjemu kako pleničko spodaj zaradi polivanja, absolutno pa nobenih vzglavnikov!!! Pokliči še enkrat patronažno,še bolje pa pediatra,in se konkretno pozanimaj,da ne boš imela kakih težav z razvojem hrbtenice in glavice pri tvoji hčeri...LP

clock-img

19.02.2005, 23:28

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

tudi, če bi dobila tak nasvet, ga nikdar ne bi upoštevala.

clock-img

20.02.2005, 08:19

clock-img

puri

pencil-img

2171

Ti ji kar hitro spuli to buklo ven, ker to sigurno ni res!!!

clock-img

20.02.2005, 08:32

clock-img

žiža

pencil-img

1361

ja ta je pa dobra. :)- A je povedala tudi kateri imenik, a tistega z rumenimi stranmi, al našega 04 omrežne skupine :)-
Bukle si bodo potem v šoli pod povšter dajali, zdej naj pa kr na plenički ajajo.
Ah te patronažne ga pa res pokajo. Tako kot tista da po Bepantenu ful dlake rastejo :)- :)-

clock-img

20.02.2005, 08:47

clock-img

buči

pencil-img

4367

Najbrž sta se narobe razumeli. Najbrž je mislila, da ji dvigni vzglavje. To svetujejo dojenčkom, ki težko podirajo kupčke, ali pa tistim, ki so močno prehlajeni. Pod vzmetnico pri glavi daj kakšno knjigo, tako da vzmetnico privzdigneš za do max. 10 cm. Ampak zadeva mora biti stabilna. Našemu smo to naredili, ko je imel močno zamašen nosek, da je lažje dihal.

:kuza:

clock-img

20.02.2005, 09:07

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

Moji :muca: pa so v bolnišnici tako vzdignili vzglavje, da je res skoraj sedela. Valda dekle ni hotelo tako zaspati, pa še vedno se sprašujem, če so bile tiste sestre na pediatriji normalne:zmeden:, ko tole berem, koliko je lahko naklona. Doma pa itak 'nasveta' nisva upoštevali...

clock-img

20.02.2005, 09:40

clock-img

Anonimen

kaj pa če bi rajš kr Sveto pismo?:-))

clock-img

20.02.2005, 10:29

clock-img

Natas@

pencil-img

804

Meni je pediatrinja rekla, da naj bo naklon posltelje 30*. Knjige oz. kaj drugega pa naj dam pod jogi.
Lp

clock-img

20.02.2005, 16:45

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Mi smo tudi vzdignili vzglavje tako,da je mož nekaj namestil pod jogi.
Tako piše v knjigah. pomaga pa pri otročkih, ki težje podirajo kupčke.

clock-img

21.02.2005, 08:48

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

moja je že v bolnišnici imela privzdignjeno vzglavje, ker je rada bruhala, oz. polivala, kot se bolj fino reče. jaz sem prve mesece s tem nadaljevala, dokler niso minli krči itd... sem pa dala spodaj tisti debel katalog od quelle - saj ga itak ne rabim - pod jogi, da ne bo pomote. ležišče je blo brez vzglavja, sam nagnjeno tako, da ji ni hrana "nazaj" prihajala zaradi vodoravnega položaja.
ko pa somkrčki itd.. minli, ssempa tist katalog vzela nazaj ven.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem