writing-img

Izbiranje imen

clock-img

30.01.2008, 14:25

clock-img

hmm...

pencil-img

2867

Hai,  

Mene pa zanima ali so vam všeč tuja imena in če bi dale takšno ime svojemu otroku, ali pa vam je zelo pomembno, da je ime čisto slovensko?

Namreč meni to ni pomembno, saj vedno gledam na to (tudi moja družina), da mi je ime všeč .

Hvala za odgovore.

clock-img

30.01.2008, 14:29

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Najprej nama mora biti všeč. Preveč tuja imena mi itak niso tako da razne Eowyn variante že takoj odpadejo. Tudi Jessica ipd. mi ne potegne. Pa Pamela in Kevin.

Če pa imaš v mislih imena kot  Liam, je pa luštno. Brez W, Y in Q...
Pa da si jezika ne zlomiš poleg.

clock-img

30.01.2008, 14:35

clock-img

hmm...

pencil-img

2867

IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Najprej nama mora biti všeč. Preveč tuja imena mi itak niso tako da razne Eowyn variante že takoj odpadejo. Tudi Jessica ipd. mi ne potegne. Pa Pamela in Kevin.

Če pa imaš v mislih imena kot  Liam, je pa luštno. Brez W, Y in Q...
Pa da si jezika ne zlomiš poleg.

To ja user posted image
Ta so mi lušna saj mi je grdo (nobenega ne žalim) da ima nekdo v Sloveniji v svojem imenu Q, W, Y, X.

clock-img

30.01.2008, 15:12

clock-img

san

pencil-img

4176

user posted image al bina, ti si faca. maš dan popanja linkovuser posted image .

dam ime, ki je všeč meni in mojemu partnerju, pa če je slovensko, tuje.... torej, da je všeč nama.

clock-img

30.01.2008, 16:44

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Imena v stilu Lilu ipd. mi res niso všeč, bi pa dala user posted image kako poslovenjeno tuje ime. Brez raznih x,y,q in dvojnih črk seveda. PA šumnikov prav tako nočem, ker bi rada, da ne bojo samo Slovenci tisti, ki z izgovorjavo imena ne bojo imeli problemov, ampak tudi tujci.  Torej, da deluje ime bolj internacionalno.
Npr. zelo mi je všeč ime Khai, v našem jeziku bi se zapisal Kaj, kar pa mi ne deluje kot pravo ime, zato sem ga izpustila iz izbora za user posted image .  Za pupico pa sva se za Julijo odločila, ker bo lahko za enega tujca "Đulija" ali pa "Hulija" za španca (hm, no ja...Hulija user posted image ).

clock-img

31.01.2008, 07:49

clock-img

lana777

pencil-img

755

Tud jaz mislim, da ni nič narobe s tujimi imeni,
vendar sem vsekakor za poslovenjen zapis - nenazadnje
v naboru slovenskega knjižnega jezika je še vedno "le" 25 črk (sicer več kot dovolj) ...
Pa še bolj praktično je - s citatnimi imeni je velikokrat zadrega pri izgovorjavi.

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

clock-img

31.01.2008, 07:53

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Nisem pristaš tujih imen, pa če imajo x,w, ali pa ne. Kot vedno napišem, ne pašejo v naše okolje. Vsaj za moj okus ne.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

31.01.2008, 10:13

clock-img

Inigo

pencil-img

4378

jst sm že od nekdaj pristaš nekako "slovenskih" imen. niso mi všeč Jessica in podobne fore... veliko bolj simpatično mi je ime Tinkara ali Anže, kot pa Pamela in Kevin... user posted image joj, kje sm zdj ta dva našla user posted image

clock-img

01.02.2008, 08:10

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Meni je zelo pomembno da je ime slovensko, mojemu pa tudi.

clock-img

01.02.2008, 11:45

clock-img

dar10

pencil-img

77

Hej! Men pa je pomembno, da ima ime pomen in ni samo zloženka črk... Hm... Po moje bova imela težave pri izbiri imena...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem