writing-img

Izračun porodniške!

clock-img

18.12.2007, 12:48

clock-img

dadica

pencil-img

556

Imam eno vprašanje, sem študentka in s februarjem nastopim porodniško, edini prihodki  v letu 2007 so bili trije meseci pomoči za brezposelne in pol meseca porodniške, pa mi izračun za porodniško pride 88,5 eura  ,. A res dobim tako malo porodniško, ker sebom kar razjokala! Ali imam kot študentka katere druge pravice?

Lp dadica

clock-img

18.12.2007, 12:53

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Si poročena?
Pa tako malo ne more priti...če si nezaposlena oz. študentka dobiš 175 evrov.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

18.12.2007, 12:56

clock-img

*erika*

pencil-img

938

jaz mislm da imas ti pravico do starsevskega dodatka ker pomoc za bresposelnost ni dohodek ampak nadomestilo.lahko oddas vlogo 30 pred do 30 dni po rojstvu otroka.starsevski dodatek pa znasa 175e potem se oddas vlogo za otroski dodatek

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/

clock-img

18.12.2007, 12:58

clock-img

dadica

pencil-img

556

Hvala! Ja sem poročena. Se pravi jaz ne dobim starševsko nadomestilo ampak starševski dodatek?

lp dadica

clock-img

18.12.2007, 13:01

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Ja, starš.dodatek+otroški dodatek. Mogoče bi dobila še DSP, odvisno kake prihodke ima mož.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

18.12.2007, 13:02

clock-img

beyba

pencil-img

2002

Kar so ti predhodnice povedale drži, s tem da če imaš možnost doma prijaviti lastno gospodinstvo, ga prijavi, ker si potem upravičena tudi do socialne pomoči, ki je lansko leto znašala razliko do 75000 sit, staršovski dodatek je bil pa nekje 40000sit. Od v znesek 75000sit se štejejo vsi prihodki razen otroškega dodatka( starševski dodatek, študentsko delo, preživnina....) Vse t v primeru da si 'samska' mami. Aja pa navadno ŠS ponnujajo tudi enkratne pomoči mladim staršem, se le prihjavi na to.....

clock-img

18.12.2007, 13:03

clock-img

dadica

pencil-img

556

JA prihodki mojega moža so za državo previsokiuser posted image , za nas pa neuser posted image .  Do socialne pomoči nisem bila upravičena zaradi previsokih dohodkov.

clock-img

18.12.2007, 13:09

clock-img

Katy13

pencil-img

1453

Kolikor sem jaz seznanjena ti lastno gospodinjstvo ne koristi, ker če si poročena (ali pa tudi če ne bi bila), te mora vzdrževat partner in ti socialna pomoč ne pripada. Ena varianta je, da svojega partnerja tožiš za preživnino in si ti mati samohranilka.

Če pa si sedaj študentka, ti pripada le starševski dodatek in ta znaša 175 evrov. Sama sem namreč tudi študentka (v letu 2007 sem opravila pripravništvo - torej imam 5 plač) in mi ne pripada porodniška, ker ne bom zaposlena preden nastopim porodniško. Če želiš, da bi dobila porodniško, potem se moraš zaposliti preden nastopiš porodniško. Na žalost je pač tako, da moraš biti zaposlena.  

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

clock-img

18.12.2007, 13:11

clock-img

Katy13

pencil-img

1453

beyba - kateri ŠS pa ponujajo te enkratne denarne pomoči

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

clock-img

18.12.2007, 14:10

clock-img

amaya

pencil-img

4434

Kaj je to slo minimalna porodniška? jaz sem imela celo ta problem, da bi zmanjkal mesec dni do porodniške...namreč septembra mi niso podaljšali pogodbe in če bi šla za 3 mesece na zavod bi mi zmanjkal ravno mesec in nekaj. pa mi je na socialnem rekla, da je to enako kot če ne bi sploh delala in bi dobila minimalno porodniško, ne pa povprečje vseh plač , čeprav bi jih bilo 10. Nisem mogla vrejet...ampak tako je...pobira se tistim ki nimajo in daje tistim ki imajo...na žalost

Zaljubljena sem v tri fante...

clock-img

18.12.2007, 14:11

clock-img

amaya

pencil-img

4434

še vedno je preveč moških v vladi... in pa če bi oni rojevali bi blo vse drugo...

Zaljubljena sem v tri fante...

clock-img

18.12.2007, 14:13

clock-img

benika

pencil-img

7793

Kaj je to slo minimalna porodniška? jaz sem imela celo ta problem, da bi zmanjkal mesec dni do porodniške...namreč septembra mi niso podaljšali pogodbe in če bi šla za 3 mesece na zavod bi mi zmanjkal ravno mesec in nekaj. pa mi je na socialnem rekla, da je to enako kot če ne bi sploh delala in bi dobila minimalno porodniško, ne pa povprečje vseh plač , čeprav bi jih bilo 10. Nisem mogla vrejet...ampak tako je...pobira se tistim ki nimajo in daje tistim ki imajo...na žalost

Žalostno, ampak resnično. Z minimalno porodniško je pa verjetno mislila na starševski dodatek, ki znaša 175€.

clock-img

18.12.2007, 18:33

clock-img

Svet

pencil-img

326

PRIPADA TI TUD OTROŠKI DODATEK, KI BO VEČJI, KER SI ŠTUDENTKA...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem