cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kaj je hepatits b???

clock-img

09.08.2005, 11:03

clock-img

MatMaj

pencil-img

208

Lep pozdrav,

mene pa zanima če ve katera kaj več o hepatitisu b in c???

Moja kolegica je namreč noseča in ima hepatitis b. Boga reva leži v bolnišnici oz. porodnišnici in zdaj sploh ne vem kaj se lahko zgodi....:(

Hvala za vse odgovore, ki jih boste napisale

LP:rozica:

clock-img

09.08.2005, 11:06

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

clock-img

09.08.2005, 11:58

clock-img

mml

pencil-img

4156

Hepatitis B, če gre za svežo okužbo je nevaren predvsem za mamico, za otročka je nevarno samo ob porodu, zato vse nosečnice testirajo in če gre za kronično okužbo, dobijo novorojenčki takoj po rojstvu najprej zaščito s protitelesi, hkrati pa pričnejo takoj s cepljenjem.
Sicer se pa bolezne prenaša predvsem s spolnimi odnosi in krvjo, lahko poteka v obliki zlatenice, pri približno 10% gre kasneje za kronično obliko, ki lahko privede do ciroze ali jetrnega raka.
Več imaš pa sigurno napisano na strani IVZ.

LP

clock-img

09.08.2005, 12:02

clock-img

MatMaj

pencil-img

208

Najlepša ti hvala. Res nisem vedela kaj dosti o tem. Imam namen it jo obiskat pa nisem vedela če lahko.

Zdaj pa bom le šla.

HVALA ŠE ENKRAT....

LP:sloncek:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem