writing-img

Kaj za vas pomeni, da je otrok shodil?

clock-img

18.09.2008, 20:24

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Sem mal brskala po RR pa nisem nič konkretnega našla...

Danes je moja hčerka naredila svoje prve korake. In ko je ugotovila, kako je to luštno, je hodila od mene do babice enih 10 minut (midve sva bile narazen tam nekje meter pa pol). Zdej sem pa mal zmedena...Tukej berem, da so eni otroci shodili npr. pri 10.mesecih, da so eni shodili pri 12 mesecih in tri dni ipd. Ene pravijo, da je prve korake naredil takrat pa takrat, res hodil pa je mesec kasneje...Kaj pa za vas pomeni, da je otrok shodil? Ali so za vas to že prvi koraki ali šele res tista suverena hoja?

clock-img

18.09.2008, 20:59

clock-img

Samrela

pencil-img

217

Meni je fizioterapevtka na FTH rekla, da otrok shodi takrat, ko naredi prvi samostojni korak. Tudi moja user posted image je najprej naredila samo par korakov nato pa ponavadi naprej raje plazila. S pravo samostojno hojo je začela točno mesec dni pozneje a jaz ji štejem, da je shodila takrat.
Čestitam!user posted image

clock-img

18.09.2008, 21:10

clock-img

sončnica13

pencil-img

1553

Jaz sem enkrat nekje prebrala, da se šteje, da je otrok shohil, ko naredi vsaj 5 samostojnih korakov in potem ne pade na tla, amoak obstane in potem naredi še kakšen korak naprej.
Za mojega smo mi zapisali datum, ko je šel čez celo dnevno sobo sam, obšel klubsko mizi in šel naprej do omare. Je pa po tistem še vedno platil, kadar je hotel hitro do česa prit.

clock-img

18.09.2008, 21:14

clock-img

valči

pencil-img

2344

Naša mala hčerkica je shodila v torek in to sem jaz napisala datum.Naredila je že predtem do 7 korakov,ampak ko je hodila od ene ovire do druge,sem rekla;Nina danes res hodi!In res.Se ji je odprlo in kar hodi,pade na rito,vendar koraka.Lepo.Bo pa v ponedeljek stara 11 mesecev.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

clock-img

18.09.2008, 21:37

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

nam je pediater rekel, da shodi, ko naredi 1. korak. meni se to ne zdelo, da je shodila, ampak šele potem, ko je samostojno prišla od ene točke do druge.

clock-img

18.09.2008, 22:03

clock-img

sandra85

pencil-img

5983

mi smo zapisali današnji datum! 1. samostojni korak je naredil nekaj dni pred 11. mesecem. pol je naredil 2, 3, 6 korakov...zadnje 3 dni pa lepo prehodi dnevno. danes pa je skozi hodil in prehodil skori celo stanovanje počasi, ampak brez padcauser posted image user posted image user posted image
meni ni logično, da se šteje 1. samostojni korak, da je otrok shodiluser posted image se pravi večina otrok shodi pri 10. mesecih

no, naš je "zaprav" shodil pri 1 letu pa 22 dni

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

clock-img

18.09.2008, 22:15

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

, da se šteje, da je otrok shohil, ko naredi vsaj 5 samostojnih korakov in potem ne pade na tla, amoak obstane in potem naredi še kakšen korak naprej.

Tako sem tudi jaz slišala.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

19.09.2008, 08:18

clock-img

NinKa

pencil-img

946

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

nam je pediater rekel, da shodi, ko naredi 1. korak. meni se to ne zdelo, da je shodila, ampak šele potem, ko je samostojno prišla od ene točke do druge.

Namje rekla isto pri prvem, ampak zame je bilo da je shodil ko je šel sam čez celo predsobo brez da bi se ustavil ali prijel za kak predmet.
No, razlika med tema dvema dogodkoma pa je bila cca. 1 mesec.

clock-img

19.09.2008, 08:30

clock-img

Ro-La

pencil-img

1760

ko naredi najmanj dvajset samostojnih korakov. če bi štela prvi korak, bi bila moja2 fenomen in bi shodla pri 7.mesecihuser posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

clock-img

19.09.2008, 08:41

clock-img

Splet.Ka

pencil-img

1315

Zame je to pomenilo, da je sama hodila sem in tja brez opore. Torej da se je pobrala, hodila, padla, se sama pobrala, spet naredila nekaj korakov.

Drugega pač pri nas ni bilo - nikoli je nismo postavljali na noge ali je držali za rokice...tako tudi ni bilo dvoma, ali hodi, ali "skoraj" hodi...ko se je spustila in odkorakala, smo vedeli, da je shodila. Pri 14 mesecih.

Cvetim...

clock-img

19.09.2008, 09:12

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

IZVIRNO SPOROČILO: Splet.Ka

Zame je to pomenilo, da je sama hodila sem in tja brez opore. Torej da se je pobrala, hodila, padla, se sama pobrala, spet naredila nekaj korakov.

Drugega pač pri nas ni bilo - nikoli je nismo postavljali na noge ali je držali za rokice...tako tudi ni bilo dvoma, ali hodi, ali "skoraj" hodi...ko se je spustila in odkorakala, smo vedeli, da je shodila. Pri 14 mesecih.

Točno tako, s to razliko da smo mi po tem kriteriju shodili v 13. mesecu. Praktično ni nikoli plazila, se dvigovala ob opori. Neko nedeljo zvečer je preprosto vstala in usekala počez čez dnevno sobo. user posted image Od takrat je hodila brez problemov, nič plazenja, nič padcev. Kot da hodi že od veke vekov.

clock-img

19.09.2008, 09:47

clock-img

tanjaDi

pencil-img

104

Olja,

jaz za moja dva štejem da sta shodila, ko sta sama naredila dostiiii korakov, npr. ko sta šla sama okoli hiše, ker če ne, pol sta moja dva otročička, kot je že gor ena napisala, fenomena user posted image
Moj sin je tako hodil pri 9 mesecih, hčerka pa pri 10 mesecih. 

clock-img

19.09.2008, 11:16

clock-img

*tajda*

pencil-img

1080

Moj je naredil par dni nazaj samostojno šest korakov,zdaj vsak dan naredi sam par korakov,potem pa počepne in naldaljuje po vseh štirih.Op opori ful hodi, tako da se samo z eno rokico drži,včasih se spusti in spet naredi par korakov in potem se spet prime.Jaz to še ne bom štela kot da je shodil.Ker to so poskusi hoje,ko pa po prehodil celo hišo bomo pa rekl da je shodiluser posted image

clock-img

20.09.2008, 21:14

clock-img

Talika19

pencil-img

5363

Jaz sem imela tudi pri tem ful dilemo. Že 1 mesec nazaj je naredil po 2-5 korakov kakšen dan, potem pa nekaj dni spet nič. To zame tudi še ni samostojna hoja. Danes pa je prehodil celo dnevno in celo ovinek je moral naresti mimo mizice. Mogoče bom ta dan napisala, da je shodil. Bom še videla kako bo naprej, če bo tudi v prihodnjih dneh kar nekaj hodil.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem