cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kakšna zdravila nabaviti za dojenčka

clock-img

13.02.2005, 16:56

clock-img

aneja1

pencil-img

124

Lepo pozdravljene!

Mene zanima kakšna zdravila oz. kreme (kremice za izpuščaje, razne sirupe,....) si naj nakupujem za novorojenčka, za prvo silo oz. ki jih zdravniki itak ne napišejo na recept??????

Prosim za kakšen seznamček....

Lp

clock-img

13.02.2005, 17:25

clock-img

Anonimen

Hladilno mazilo za ritko, pa trdo otroško milo. Aja, pa kamilice za prva kopanja. Jih prevreš in dodaš vodi. Verjetno boste imeli svež popek, torej tudi fiziološko tekočino oziroma en alkohol (vprašaj v lekarni).
Drugega se trenutno ne spomnim. Zdravil ne kupovati, raje se veseli zdravega, zadovoljnega otročička. Če jih boste pozneje mogoče kdaj potrebovali, jih boste že kupili.

clock-img

13.02.2005, 17:58

clock-img

Annny

pencil-img

4837

Praška pasta, Bepanthen, Canesten (proti glivicam), fiziološka raztopina za nosek, čaj iz hrastovega lubja, glicerinske svečke, Calpol sirup ali svečke za zbijanje vročine, Nelit zrnca (izguba mineralov)..to je okvirno to.

clock-img

13.02.2005, 19:02

clock-img

dory

pencil-img

8852

Mazilo za ritko,bepanthen,fizioloska raztopina,alkohol...drugega k sreci nismo potrebovali..

Trdega mila nismo nikol uporabljal,ampak smo ze takoj startal s tekocim milom...pa ostala osnovna kozmetika...

clock-img

13.02.2005, 19:23

clock-img

Anonimen

od vseh zdravil je fino imet vsaj calpol sirup ali svečke za zbijanje vročine doma, ker vročina dojenčku lahko ful hit naraste in ponavad ni glih cajta v lekarno takrat letat. ostalo je pa kozmetika

clock-img

13.02.2005, 19:32

clock-img

dory

pencil-img

8852

U ja se strinjam...calpol :)

clock-img

14.02.2005, 09:44

clock-img

malika

pencil-img

3199

Svečke in sirup dobiš na recept in tega ne rabiš v naprej kupovat(predvidevam, da še nisi rodila???) , ker jim hitro poteče rok trajanja, ostalo kar so napisale punce pa si kar nabavi.
Za primer krčev pa si lahko nabaviš tudi kuminov sirup in lefaksin kapljice-te dobiš v Avstriji.

Aja še to, baje se da dobit tudi fiziološka raztopina na recept. sama sem to slišala šele, ko sem jo že nabavila, ti pa se kar pozanimaj.

clock-img

14.02.2005, 10:08

clock-img

Anonimen

Sja, saj res, še nekaj sem se spomnila. Na kaplice AD3, ki ti jih predpišejo kmalu po rojstvu. Te, ki se dobijo pri nas, povzročajo krče (ne vedno, ampak v ogromno primerih). Potem je pa treba na vrat na nos v Avstrijo po Oleovit D3. Najbolje, da če boste šli kaj v Avstrijo, že sedaj te kapljice kupite v kakšni avstrijski lekarni. So pa čisto poceni.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem