cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako dati sirup brez izpadov?

clock-img

12.10.2006, 09:19

clock-img

monja79

pencil-img

215

Pozdravljene!

Včeraj so našemu user posted image devetmesečniku v posvetovalnici odkrili, da je precej slabokrven, kar je verjetno posledica neješčosti. Dobila sva sirup "železo", ki ga morava jemat dvakrat na dan po 5 ml (dve polni mali žlički). Problem nastaneuser posted image , ko mora ta sirup popit; noče odpret usta, krili z rokami, potem ga pa z možem primeva in mu na silo odpreva usta ter nekako uvalima sirup, mali pa pljuva in kričiuser posted image . Pol sirupa imamo potem vsepovsod.

V lekarni nam je svetovala, da ga naj vzamemo s čajem ali sokom, ampak to pri nas ne pride v poštev, ker mali zelo malo pije in bi potem imel to eno dozo za pol dneva. Pa priporočljivo je vzeti sirup vsaj pol ure pred obrokom.

Prosim svetujte, kako naj mu dava sirup, da ne bo tako na silo, da ga ne bomo imeli več na oblačilih kot v ustah in da bo vsaj malo manj kričanja. Me je kar grozauser posted image , ko pomislim, da nas čakata še dva meseca jemanja tega sirupa in ves ta vik in krik zjutraj in zvečer. 

Kako pa ve dajete vsojim malčkom zdravila? Kakšne strategije uporabljate?

Hvala za odgovoreuser posted image .

LP, Monja

clock-img

12.10.2006, 09:21

clock-img

Anonimen

Lahko ga daš tudi v hrano, najbolje v kakšno kašico z jabolkom. Ker C vitamin še pospešuje absorbcijo železa. Jaz bi tako naredila.

clock-img

12.10.2006, 09:23

clock-img

*pepelka*

pencil-img

1225

Mi smo prakticirali brizgo. V lekarni smo jo kupili in nato otroku sirup vbrizgnili dirktno v usta, seveda kolikor je bilo mogoče globoko, tako je otrok popil največ sirupa.

clock-img

12.10.2006, 09:23

clock-img

Miss Piggy

pencil-img

1936

Z enekcijo mu vbrizgaj v usta. Pri nas pali.

clock-img

12.10.2006, 09:42

clock-img

NinaŠ

pencil-img

5709

Jaz tudi dajem vse sirupe z brizgo. Še najraje vidim, če je treba sirup dati pred obrokom, ker je otrok takrat že malo lačen in se nemalokrat zgodi, da prav lepo popije... ...drugače pa držim usta/bradico, da vsega ne izpljune. 

clock-img

12.10.2006, 10:07

clock-img

Alessia

pencil-img

31

Jaz dam v flaško. Žličko sirupa, pa tri žličke čaja. Sploh ne opazi razlike.

clock-img

12.10.2006, 10:13

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Mi smo pri tej starosti pili tudi že iz skodelice in smo dajali sirup v pijačo.Je pa treba otroka kar nekako prepričat,da popije.Poskusi preusmeriti njegovo pozornost na kaj drugega in mu daj počasi po požirkih naj spije.Pa veliko sreče.

clock-img

12.10.2006, 12:18

clock-img

dskubin

pencil-img

2326

naš sedaj že pije na žličko, ker so ti sirupi večinoma sladki in mu izgleda paše. Prej pa smo z brizgo, jo je imel rad. Včasih smo zmešali s čajem - ampak v brizgo, ker tudi ni veliko pil.

clock-img

12.10.2006, 12:49

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

mI IMAMO VEDNO BRIZGALKO, KI JO LAHKO DOBIŠ V LEKARNI, PA ŠE FINTA JIM JE KER JE NEKAJ NOVEGA. Se opravičujem za velike črke.

clock-img

12.10.2006, 15:07

clock-img

mml

pencil-img

4156

Pri nas je tudi funkcioniralo na brizgalko, lepo počasi je srkala iz brizgalke, brez protestiranja in pluvanja

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

clock-img

12.10.2006, 16:03

clock-img

tulip

pencil-img

917

¨Mi smo ga zamešali v 2 žlički naribanega sadja, npr,. jabolka!

clock-img

12.10.2006, 16:44

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

Brizga - pa direkt in čimbolj v usta... če odklanja, se ne moreš igrat s poskusi.... saj gre za njegovo zdravje. Brizga!user posted image  Potem pa cartat in lupčkat in nosit. Ampak, zdravilo mora dobit.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

12.10.2006, 21:42

clock-img

monja79

pencil-img

215

Na brizgo smo pa čisto pozabili. Smo jo šli nabavit in bomo poskusiliuser posted image .
Se strinjam, da zdravilo mora dobit pa vik in krik gor ali dol; bolj me skrbi pri vsej tej kalvariji to, da pol popljuva in ne dobi cele doze.

Hvala vam za odgovore!

clock-img

12.10.2006, 21:45

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem