writing-img

Količina folne kisline???

clock-img

07.09.2010, 18:05

clock-img

Anonimen

Pozdravljene!

Morda imam neumno vprašanje, ampak vseeno raje vprašam, preden se jutri osmešim v kakšni lekarni.
Iz Črne gore sem dobila folno kislino, ampak tabletke so 5mg.
Vsepovsod pa piše, da je priporočena doza med 200-500 mcg.

Kaj je zdaj to? Ali niso prave zame ali pa sem jaz pozabila te enote iz srednje šole... pomagajte, prosim!

clock-img

07.09.2010, 18:08

clock-img

Anonimen

Prave zate user posted image   Če ješ ali pa ne je čisto vseeno. FK dobiš tudi z prehrano

clock-img

07.09.2010, 18:10

clock-img

camino79

pencil-img

280

Sprašujem zaradi količine, ne zaradi nujnosti v prehrani.

clock-img

07.09.2010, 18:13

clock-img

camino79

pencil-img

280

Sprašuje, če sem prav razumela prvi post.
Anonimna, jaz ne vem. Upam pa, da se bo našel kdo, ki ve in odgovoril.

clock-img

07.09.2010, 18:18

clock-img

Anonimen

Hvala...

clock-img

07.09.2010, 23:04

clock-img

Dona84

pencil-img

18

Pozdravljena

5mg je 10x preveč (5000mcg). Si prepričana, da ne piše 0,5mg?
Tifol in centramed mami vsebujeta 400mcg folne kisline, mislim da elevit 800mcg. Čudno, da bi sploh delali takšne preparate. Jaz bi podvomila o kakovosti in mogoče celo originalnosti. V svetu je veliko zdravil, pa tudi prehranskih zdravil ponarejenih, kar pomeni, da ni nujno, da sploh vsebujejo deklarirano učinkovino, ni nujno, da je v deklarirani koncentraciji. Vsebujejo lahko tudi toksične primesi. Zato zdravil in prehranskih dopolnil ne kupujte po nekih levih vezah po možnosti iz tujine ali interneta, ampak pojdite lepo v lekarno, kjer ste lahko veliko bolj prepričani v kakovost, učinkovitost in varnost zdravil in prehranskih dopolnil.

Uživaj v pričakovanju varno,
lp
Dona84

clock-img

08.09.2010, 12:54

clock-img

anity_1

pencil-img

328

Kolikor vem, je v nosečnosti potrebno od 0,6 do 0,8 mg folne kisline. Vse, kar je nad 1 mg, je lahko že baje nevarno.. Jaz sedaj pijem šumeče tablete vitamina b in folne kisline, ki ima 0,6 mg folne kisline.. Potem, ko bom pa noseča, pa bom jemala elevit, ki ima v sebi 0,8 mg folne kisline in še vse ostale vitamine in minerale, ki so pomembni..

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem