IZVIRNO SPOROČILO: Hator
Popravljam Bambinin odgovor; načeloma drži, kar je napisala, nekaj pa vendarle ne.
"Če boš v letu 2008 delala manj kot 6 mesecev, ti 10 dni LD-ja pač propade"
V letu 2008 ne boš delala manj kot 6 mesecev, saj ni važno dejansko delo, ampak delovno razmerje. Res je, da moraš dva tedna dopusta (torej 10 dni) koristiti v tekočem letu, torej v 2008. Pa ga poskusi koristiti prej, zmeni se, da ti toliko prej prekinejo bolniško.
Ne vem, kaj je treba moj odgovor "popravljati", ker nisem ničesar narobe zapisala. Kaj, po tvojem, v mojem odgovoru ne drži

Sem napisala, da v primeru, če Skabi 10 dni LD odmerjenega za leto 2008 ne bo koristila v letu 2008, ji bo teh 10 dni LD-ja propadlo, ker bo v tem letu delala manj kot 6 mesecev. Če bi delala več kot 6 mesecev, bi lahko celoten LD za leto 2008 koristila do 30.06.2009. In gre za dejansko delo, NE (!) pa za delovno razmerje. Sicer sem pa pripopala del 163. člena Zakona o delovnih razmerjih, pa si lahko prečitaš. Ah no... pa če že gremo v detajle. Četudi se bi se Skabi lahko dogovorila, da ji bolniško prekinejo toliko prej (

), ni rečeno, da ji bi delodajalec za tisti čas odobril koriščenje dopusta, ker ima delavec pravico izrabiti samo en dan letnega dopusta na tisti dan, ki ga sam določi... ampak to je sedaj že druga tema, kajne?