cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Krema za sončenje za dojenčka

clock-img

05.04.2011, 15:05

clock-img

Ninic

pencil-img

12

Pozdravljene.

Imam malega dojenčka in me zanima kakšno kremo za sončenje oz. zaščitno kremo ste uporabljale za 4 mesece starega dojenčka? Vem, da ga nesmem izpostavljati sončku, a gremo na sprehod v kengorujčku in kljub popoldanskim uram in primerni kapi za tamalega, dolge rokave, bi ga malo zaščitila, po rokicah in obrazu. Pa da ni kaka taka, ki bi povzročala kakih alergij, saj smo že imeli male tažavice z izpuščajčki.

clock-img

05.04.2011, 15:18

clock-img

jona klara

pencil-img

2530

najbolje, dA KUPIŠ V BIO TRGOVINI, Z NARAVNIMI SESTAVINAMI

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

clock-img

05.04.2011, 15:50

clock-img

anitaz

pencil-img

2102

Mi že od nekdaj uporabljamo od Just-a, za vse, tudi za dojenčka.

clock-img

05.04.2011, 16:27

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.04.2011, 18:20

clock-img

tikatonka

pencil-img

343

4m starega otroka bi jz toliko zascitila pred soncem, da ne bi potrebovala kreme.

Se strinjam.

< Sporočilo je popravil tikatonka -- 5.4.2011 18:21:03 >

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.

clock-img

05.04.2011, 18:43

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

IZVIRNO SPOROČILO: Ninic

Pozdravljene.

Imam malega dojenčka in me zanima kakšno kremo za sončenje oz. zaščitno kremo ste uporabljale za 4 mesece starega dojenčka? Vem, da ga nesmem izpostavljati sončku, a gremo na sprehod v kengorujčku in kljub popoldanskim uram in primerni kapi za tamalega, dolge rokave, bi ga malo zaščitila, po rokicah in obrazu. Pa da ni kaka taka, ki bi povzročala kakih alergij, saj smo že imeli male tažavice z izpuščajčki.

No, jaz pa menim, da ni prav nobene potrebe, da bi otroka mazala s kremo s faktorjem.
Razen, če se odpravljate na dopust v topleje kraje in nameravate del dneva preživet na plaži s slabo senco.

clock-img

05.04.2011, 20:05

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

Mi že od nekdaj uporabljamo od Just-a, za vse, tudi za dojenčka.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.04.2011, 23:16

clock-img

Ninic

pencil-img

12

Hvala, za odgovore. Se že informiram in dogovarjam za Just izdelke.
Javim izkušnjo user posted image

clock-img

16.04.2011, 22:51

clock-img

cowgirl

pencil-img

299

Mustela, ker nima kemičnih faktorjev not, ampak delce, ki se ne vpijajo v kožo. zato je otroček tudi malo bolj bel, ko ga namažeš... boljš met belag otroka, kot s kemijo namazanega. Od justa pa ne vem, kako njihove kreme delujejo.

Carpe diem

clock-img

17.04.2011, 07:06

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl

Mustela, ker nima kemičnih faktorjev not, ampak delce, ki se ne vpijajo v kožo. zato je otroček tudi malo bolj bel, ko ga namažeš... boljš met belag otroka, kot s kemijo namazanega. Od justa pa ne vem, kako njihove kreme delujejo.

Jaz pa imam bistveno večje pomisleke glede varne uporabe pri kremah, katerih proizvajalci vehementno oglašujejo, da njihovi izdelki ne vsebujejo "kemičnih" faktorjev, pozabijo pa povedat, da zato uporabljajo "mehanske" faktorje v obliki nanodelcev.

clock-img

17.04.2011, 19:47

clock-img

malibauc

pencil-img

206

Dashenka- jaz sem bolj laik; prosim malo bolj razloži zadnji del  stavka.
Jaz tudi kupujem kremo, pa ne vem, kaj naj izberem ob vsej poplavi takih in drugačnih priporočil.

clock-img

28.04.2011, 12:53

clock-img

bobi83

pencil-img

41

Živjo!
Jaz sem o kremah ogromno prebrala. Tudi na Zvezo potrošnikov sem gledala.
Naš ima zdaj 10m in ga mažem z Mustelo. Samo obraz. Kremo za telo imam tudi od Mustele.
Nam ustreza.
Spomladansko sonce je najbolj strupeno sonce!
Klobuček na glavo, veliko tekočine in senčka!
4mesečnik mora tudi veliko pit!!! Ne samo mleko!!!!!
Eucerin je tudi dobra krema.

clock-img

27.05.2011, 18:25

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

Nanodelci so zelo majhni delci snovi. Nakako velja, da med nanodelce štejemo delce, ki so manjši od 100nm
V kozmetiki, predvsem v kremah za sončenje se uporablja titanov dioksid, zadnja leta v obliki nanodelcev.

Večina krem, ki jih reklamirajo, da ne vsebujejo kemijskih zaščitnih faktorjev in vsebujejo le mehanske, vsebujejo TiO2 v obliki nanodelcev.
Kremo z zaščitnim faktorjem 20, 30 in celo več, brez kemijskih zaščitnih faktorjev ter TiO2, ki ni v obliki nanodelcev je precej težko narediti.

Varnost kemijskih zaščitnih faktorjev je dodobra raziskana, nanodelci pa veliko manj, so pa potencialno veliko bolj škodljivi. Ne le, da katalizirajo oksidativne reakcije pod vplivom sončne svetlobe, prodirajo skozi kožo, če so prave velikosti, globje, tudi v celice...

Pred časom je Urad za kemikalije izdal eno zelo poljudno napisano brošuro, ki lepo razloži, kaj nanodelci sploh so, kje se jih uporablja ter njihove potencialne nevarnosti:
http://www.kemijskovaren.si/files/nano_knjiga.pdf

clock-img

28.05.2011, 21:06

clock-img

izalina

pencil-img

349

Sončna krema znamke Sante (za občutljivo kožo pri odraslih otrocih) faktor 20, naravna in brez nanotehnologije.

clock-img

28.05.2011, 22:11

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem