writing-img

Krvna skupina vaših otrok

clock-img

25.02.2009, 14:22

clock-img

temboli1

pencil-img

138

Pozdrav mamice in očki,

mene pa zanima če za svoje otroke veste, kateri krvni skupini pripadajo ?

Jaz za svojo punco ne vem, niti se ne spomnim, če so mi po porodu to povedali.
Jaz bi ful rada vedela za hčerko. Ali je šel kdo že to preverit; ali je potrebno, da vzamejo kri iz žile ali lahko iz prsta?

lp

clock-img

25.02.2009, 14:32

clock-img

Isabellabina

pencil-img

1624

Ker sem jaz negativna so vedno po porodu vzeli kri otrokom in za vse vem katero imajo--mojo ali moževo,kolikor vem pa pozitivnim tega ne naredijo ...in če ne daš prej pregledat kri svojega otzroka ,deklica izve kakšno kri ima, ko je prvič noseča,kako je pa za fanta pa ne vem,včasih so zvedeli ,ko so šli vojakom služit,danes pa moraš verjetno it na zavod če češ izvedet katero kri ima otrok...no verjetno,predvidevam

clock-img

25.02.2009, 14:33

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Jaz vem, saj sem že v porodnišnici pogledala izvide, ko so ji preverili kri. Po mojem vprašaš pri P, verjetno piše v njeni kartoteki?

clock-img

25.02.2009, 14:47

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Pri starejših2 so napisali v MK, pa vem - imata oba isto,kot jaz.
Ko pa sem 3. rodila, pa niso nič nikjer napisali ali dodali - baje to ni nujno potreben podatek user posted image
Če ima P v kartoteki, pa ne vem, me pa zanima, kako krvno skupino ima.
Če hočeš le to vedet, pa je plačljivo - mi je tako rekla kolegica, ki dela na transfuziologiji.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

25.02.2009, 14:51

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Samo otrokom ne delajo brez napotnice zdravnika (samoplačniška varianta za mladoletne ne obstaja), sem se pozanimala, ker sem želela vedet krvno skupino enega od dvojčkov (za enega vem), ker če nista enaki, potem ne moreta biti enojajčna dvojčka. 

clock-img

25.02.2009, 14:54

clock-img

Isabellabina

pencil-img

1624

Zanimivo pa imata izvid na katerem piše katero kri ima vaš otrok ,saj ste potem to oddale otrokovi P ,če so delali preiskavo potem bi skorajda morali imeti tak ozek moder listek na katerem je razvidno katero kri ima otrok.

clock-img

25.02.2009, 15:05

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Jaz vem krvno skupino, ker je bil operiran in se takrat ta preiskava naredi. 

clock-img

25.02.2009, 15:07

clock-img

Pat74

pencil-img

1493

Jest vem, ker je na bolniškem listu v P pisalo, pa sem vse prešnofala, njuno in mojo dokumentacijo.

clock-img

25.02.2009, 15:28

clock-img

Mikica

pencil-img

524

Zaradi zapletov med nosečnostjo med mojo in otrokovo krvjo, so mu takoj po rojstvu odvzeli kri za preiskavo in ima točno tako skupino kot jaz. Potrdilo o krvni skupini (na modrem listku) so mi dali skupaj s knjižico o cepljenju.

clock-img

25.02.2009, 15:49

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jest vem, ker je na bolniškem listu v P pisalo, pa sem vse prešnofala, njuno in mojo dokumentacijo.

Jaz tudi, pa ni nikjer nič pisalo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

25.02.2009, 16:05

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ker sem rh negativna, so mojim otrokom pregledali kri po rojstvu. V bistvu so hčeri pozabiliuser posted image , pa sem jih spomnila na to. Še dobro,d a je negativna.

clock-img

25.02.2009, 21:42

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

ne vem

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

25.02.2009, 23:09

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Za nobenega ne vem.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

26.02.2009, 07:33

clock-img

ksenjak

pencil-img

1919

Meni je P rekla (že leta 2005), da tega pri porodih brez posebnosti in če je z otrokom vse bp, ne preverjajo več.

Lp

clock-img

26.02.2009, 08:21

clock-img

Rožica82

pencil-img

1267

jaz sem rodila 2007 pa imam v materinski knjižici napisano krvno od male pa tudi ni bilo posebnosti ne v nosečnosti in ne med ali po porodu

clock-img

26.02.2009, 09:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

26.02.2009, 09:38

clock-img

ksenjak

pencil-img

1919

Res je. Jaz imam krvo skupino 0+ in nobenemu izmed mojih dveh otrok niso dali testirati krvne skupine.

clock-img

26.02.2009, 10:40

clock-img

katjandraž

pencil-img

1238

Jaz sem tudi Rh neg., tako da so obema pregledali kri ob rojstvu. Je bila pa huda fora pri mali. Jaz imam A-, mož A+, tako da sem vedela, da bosta otroka nekaj od tega. Ko so mi prišli dat injekcijo po rojstvu male, sem rekla: "O, naša je pa A+, ne?", nakar mi sestra odvrne, da ne, da je 0+user posted image . Meni pa ni bilo nič jasno, pa mi je povedala, da 0 je lahko vedno, tudi če starša nistauser posted image . Še dobro, da nimam ljubosumnega možauser posted image .

clock-img

26.02.2009, 13:05

clock-img

Rožica82

pencil-img

1267

pa ti si rh neg. ali poz.?

ker če si neg. morajo otroku pogledati kri!

jaz sem 0-, mala pa je A-

Ne, jaz sem Rh+

clock-img

26.02.2009, 13:12

clock-img

uwaga

pencil-img

613

Vem za vse štiri člane.

clock-img

26.02.2009, 14:56

clock-img

diva 4

pencil-img

1199

Ko sem hči rodila, so zapisali na izvid (tako , da vem), ker je prišlo do kar hudih komplikacij , ki so se dobro končale. Dve leti kasneje , ko sem rodila sina pa ni bilo nikjer zaslediti njegove krvne skupine.

clock-img

26.02.2009, 20:47

clock-img

Gina

pencil-img

12402

IZVIRNO SPOROČILO: katjandraž

Jaz sem tudi Rh neg., tako da so obema pregledali kri ob rojstvu. Je bila pa huda fora pri mali. Jaz imam A-, mož A+, tako da sem vedela, da bosta otroka nekaj od tega. Ko so mi prišli dat injekcijo po rojstvu male, sem rekla: "O, naša je pa A+, ne?", nakar mi sestra odvrne, da ne, da je 0+user posted image . Meni pa ni bilo nič jasno, pa mi je povedala, da 0 je lahko vedno, tudi če starša nistauser posted image . Še dobro, da nimam ljubosumnega možauser posted image .

user posted image user posted image MIdva sva tudi A- in A+, ta mali je pa 0-. Samo sem vedela že prej, da je to ena od možnosti.

clock-img

02.03.2009, 13:17

clock-img

3T

pencil-img

260

IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Meni je P rekla (že leta 2005), da tega pri porodih brez posebnosti in če je z otrokom vse bp, ne preverjajo več.

Lp

Res je, razen če ima otrok zlatenico, kot jo je imela naša, potem naredijo še tovrsten test, tako da jaz za našo vem.

clock-img

03.03.2009, 07:36

clock-img

ksenjak

pencil-img

1919

Naš je imel tudi zlatenico pa mu vseeno niso preverjali krvne skupine.

clock-img

03.03.2009, 09:07

clock-img

Kontrakarambolšrauf

pencil-img

396

Jaz sem izvedela med zdravljenjem neplodnosti da imam jaz 0-, mož pa A-. Tako tudi nisem prejela nobenih injekcij ko sem imela abrazijo in po tem ko sem rodila, ker je bilo jasno da lahko ima otrok samo negativni rh.
So mu jo pa po porodu določili in jo ima po možu A-.

Exkontrakarambolmatica.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem