writing-img

Kuhano vino...

clock-img

19.11.2008, 20:51

clock-img

Ancy

pencil-img

614

Kako se že reče unim kalčkom al kaj so že k se jih daje v kuhano vino??? A mogoče kdo ve angleško besedo user posted image

Sicer pa, ga mate radi? Jaz ne, mi pa diši blazno :)

clock-img

19.11.2008, 20:53

clock-img

FLASK_A

pencil-img

10584

Ja, komaj čakam štante v mestu, da grem mal pohajat pa vinček pituser posted image To mi je tak fajni dogodekuser posted image

Se pa reče klinčki- to, kar se da v kuhano vino...

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

clock-img

19.11.2008, 20:55

clock-img

alička

pencil-img

2082

ali nageljeve žbice user posted image

Napikaj jih v pomarančo (v kakšnem lepem vzorčku) in postavi v skledo na mizo za okras. Dišiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

< Sporočilo je popravil alička -- 19.11.2008 20:57:00 >

clock-img

19.11.2008, 20:58

clock-img

Ancy

pencil-img

614

Men je tud ful fajn se družit pozimi ob stojnicah ob vinčku, čeprov ga ne maram, ampak so mi tko omamne vonjave da mi je kr lepš :) Nisem ful neki christmas fanatik, sploh ne maram zime, ampak naravnost obožujem te božične vonjave, da ne omenjam da sem obsedena s čajem jabolko/cimet, ki ga nimajo praktično nikjer (razen v tem prednovoletnem času, zdej vem da ga majo v Hofru, sam nimam nobenga bliz :( )

clock-img

19.11.2008, 21:00

clock-img

Ancy

pencil-img

614

Aja, hvala da ste me spomnile kako se jim reče, sm čist res pozabla, sm jih pol najdla na wikipedii s pomočjo katere sm najdla tud angleški prevod: clove

http://sl.wikipedia.org/wiki/Klin%C4%8Dki

clock-img

19.11.2008, 21:03

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: Ancy

Men je tud ful fajn se družit pozimi ob stojnicah ob vinčku, čeprov ga ne maram, ampak so mi tko omamne vonjave da mi je kr lepš :) Nisem ful neki christmas fanatik, sploh ne maram zime, ampak naravnost obožujem te božične vonjave, da ne omenjam da sem obsedena s čajem jabolko/cimet, ki ga nimajo praktično nikjer (razen v tem prednovoletnem času, zdej vem da ga majo v Hofru, sam nimam nobenga bliz :( )

V vsaki čajni štacuni imajo ta čaj. Praznični čaj ali božični čaj se imenuje.

Meni je pa boljši pir. Tudi pozimi.

clock-img

19.11.2008, 21:05

clock-img

Ancy

pencil-img

614

A so prou štacune s čajem? Kje pa jo lahko najdem ? sej vem da se tko imenuje sam npr. u mercatorju u maxi marketu majo 5m dolgo polico s čaji pa ga nism tm najdla...... user posted image user posted image

clock-img

19.11.2008, 21:18

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Ja ne vem, če v vašem kraju nimate. Pri nas, v NM, ni veliko štacun pa animacije pa tega, ampak čajno štacuno pa mamo. Enih sto sort čajev najmanj je naprodaj. Na primer ta božični cimet japka je vedno na razpolago. Jaz imam najraje zelenega z vanilijo. Ali zelene oku pina colada. Skor kar je, no.

clock-img

19.11.2008, 21:19

clock-img

Ancy

pencil-img

614

Pol bi jo pr ns u LJ tud skor lahko meli user posted image če jo kdo pozna naj se javi user posted image

clock-img

19.11.2008, 21:22

clock-img

Lianna

pencil-img

1694

Pol bi jo pr ns u LJ tud skor lahko meli user posted image če jo kdo pozna naj se javi user posted image

V Lj. imajo te čajčke v stari ljubljani v Čajnici. V Čajnici je tudi trgovinica s čajem. Pa imajo jih tudi v MC v Šiški, kjer je pri Humanicu oz. nad Humanicom ena kavarnica.

Drugače pa imam rada kuhano vino. No sedaj mislim pa poskusit še kuhano pivo. Je pri nas zelo priljubljeno.

< Sporočilo je popravil Lianna -- 19.11.2008 21:23:05 >

clock-img

19.11.2008, 21:23

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

V Lj. imajo te čajčke v stari ljubljani v Čajnici. V Čajnici je tudi trgovinica s čajem.

Drugače pa imam rada kuhano vino. No sedaj mislim pa poskusit še kuhano pivo. Je pri nas zelo priljubljeno.

Daj ti, Lianna, izbrsakj potem recept za to kuhano pivo, a je prav? Ker to me pa zanima, kakšno je.

clock-img

19.11.2008, 21:25

clock-img

Anonimen

Nisem Lianna, pa vseeno user posted image

Pol litra svetlega piva nalijemo v lonec. Dodamo krhelj limone, malo cimeta, dva klinčka in 10 dag sladkorja. Na močnem ognju naj hitro zavre. Odstavimo in dolijemo pol deci ruma ter dobro premešamo.
Zdaj pa imamo na voljo dve varianti. Pijemo ga lahko zelo vročega ali pa močno ohlajenega. Na vsak način pa pri serviranju dodamo rezino limone ali oranže. Še enkrat: ali zelo vroče ali močno ohlajeno. Srednje poti so zanič!

clock-img

19.11.2008, 21:31

clock-img

Lianna

pencil-img

1694

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Pol litra svetlega piva nalijemo v lonec. Dodamo krhelj limone, malo cimeta, dva klinčka in 10 dag sladkorja. Na močnem ognju naj hitro zavre. Odstavimo in dolijemo pol deci ruma ter dobro premešamo.
Zdaj pa imamo na voljo dve varianti. Pijemo ga lahko zelo vročega ali pa močno ohlajenega. Na vsak način pa pri serviranju dodamo rezino limone ali oranže. Še enkrat: ali zelo vroče ali močno ohlajeno. Srednje poti so zanič!

Hvala.

clock-img

19.11.2008, 21:31

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Ti to o pivu ali vinu user posted image

clock-img

19.11.2008, 21:32

clock-img

Anonimen

O pivuuser posted image

clock-img

19.11.2008, 21:32

clock-img

Anonimen

Men je tud ful fajn se družit pozimi ob stojnicah ob vinčku, čeprov ga ne maram, ampak so mi tko omamne vonjave da mi je kr lepš :)

Joj, meni gre pa kar na bruhanje.

clock-img

19.11.2008, 21:35

clock-img

Volga

pencil-img

9346

O pivuuser posted image

A da res o pivu torej. Ja nič, bo treba probat, potem bomo pa vidl al bomo bruhal al ne user posted image

clock-img

19.11.2008, 21:37

clock-img

Ancy

pencil-img

614

No pa je tud neki zate Volga user posted image user posted image

clock-img

19.11.2008, 21:38

clock-img

Volga

pencil-img

9346

No pa je tud neki zate Volga user posted image user posted image

Je, je, hvala. user posted image

clock-img

19.11.2008, 21:40

clock-img

Anonimen

Men se zdi, da je v Lj. tudi v City Parku.

clock-img

19.11.2008, 22:57

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

U, meni se že tako lušta kuhano vino. Si ga bom jutri skuhala.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

19.11.2008, 23:02

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Ena je v City parku, ena pa v stari Ljubljani.

clock-img

19.11.2008, 23:36

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Sicer pa, ga mate radi? Jaz ne, mi pa diši blazno :)

meni tudi diši fullll, samo pijem pa ga ne

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni