writing-img

Masaža presredka?

clock-img

12.08.2005, 20:14

clock-img

NINA78

pencil-img

87

Pozdravljene vse punce, ki ste že rodile in tiste, ki še čakate na srečni dogodek.
Mene zanima glede masaže presredka. A ga je katera izvajala (baje od 33. TN dalje). Zanima me ali res pomaga in kako vztrajati pri tem?
Sama si želim, da bi to lahko izvajala, ampak ko sem danes prvič probala (ma sploh ne v celoti) se mi je zdelo zelo težko, boleče, čudno ... skratka skoraj nemogoče. Sploh ne vem ali bom še probala - bojim se, da bi si kaj poškodovala. Pa še zelo nerodno mi je sploh to delati kaj šele o tem govoriti.
Skratka - če ima katera izkušnje s tem vas res prosim za nasvet. Kako vztrajati pri tem?
Hvala vsem in lep pozdravček. :ups::ups::ups::):):)

clock-img

12.08.2005, 20:18

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Nikoli masirala, nič rezana bla. Jaz lahk samo to rečem.
Lp

clock-img

12.08.2005, 20:28

clock-img

Anonimen

Jaz isto kot taška30 - nič masirala, nič šivana. Sem pa delala Keglove vaje.

clock-img

12.08.2005, 20:42

clock-img

Dadi

pencil-img

2007

Nič masirala...bila šivana...Zdaj v drugo tudi nič posebej ne masiram pa bomo videli kako bo.

clock-img

12.08.2005, 20:48

clock-img

taška30

pencil-img

2758

No, če mene kdo vpraša za mnenje, je tkole: škodi ne, koristi pa tud ne veliko. Vse je odvisno od naravne elastičnosti kože pa od velikosti otroške glavice.
Če ima glavica obseg 38cm je najbrž zelo malo možnosti, da ne bi bila rezana.
Kaj pa vem :zmeden:

clock-img

12.08.2005, 21:06

clock-img

tejč

pencil-img

1926

Jaz pa sem masirala v zadnjih petih tednih in čez vso nosečnost redno delala Keglove vaje in rodila brez problemov in šivanja. Od razlike od drugih jaz verjamem, da pomaga. To je moje mnenje.
NImaš kaj izgubit.

clock-img

12.08.2005, 21:13

clock-img

NINA78

pencil-img

87

Hvala vam punce vsem za svoja mnenja.
Tejč, če te lahko vpašam še to - zanima me koliko keglovih vaj na dan si naredila in koliko časa si si vzela za masažo presredka (a vsak dan)?
Hvala in lep pozdravček. Nina. :)

clock-img

12.08.2005, 21:24

clock-img

tejč

pencil-img

1926

Sem ti odgovorila privat.

clock-img

12.08.2005, 22:36

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

Po moje je s presredkom ravno tako kot s strijami. Odvisno je pač od posameznice in elastičnosti njene kože. Recepta ni.

clock-img

12.08.2005, 22:44

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

Vneto masirala več tednov in imela kup šivov, tudi notranjih... :zmeden:
Res ne vem, če kaj pomaga, pri meni ni.

clock-img

12.08.2005, 23:27

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

Sem probala to masažo in v končni fazi je bilo tisto masiranje bolj boleče kot sam rez presredka, ki ga sploh nisem začutila. Pa tudi šivi so bili ok do enega šestega dne, ko se mi je eden vnel - to je pa potem bilo zelo boleče.

LP

clock-img

13.08.2005, 13:04

clock-img

NENAJANI

pencil-img

922

Jaz sem redno masirala presredek. Sicer sem bila šivana, ampak to samo zato ker je bila že nuja! Kristjan pač ni dobival kisika in zato so me prerezali in mi skočili na trebuh. Če ne bi bilo tako nujno, bi ne bila čisto nič rezana!!
Jaz verjamem, da masiranje pomaga. Vem, da na začetku malo boli (oz. je neprijeten občutek), vendar se splača vztrajati.
Prosi fanta-moža naj ti pomaga! Prižgi si radio in se sprosti. Naj ti ne bo nerodno, to ni nič groznega, saj je že vse videl!;) Čimbolj se sprosti in se skoncetriraj na glasbo. Meni je to pomagalo! Poskusi!!!
Želim ti veliko sreče!!!!
L.P. Nena:rozica:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem