writing-img

Materinska knjiga

clock-img

29.03.2008, 09:38

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

Ne najdem teme o materinski knjižici. Iskalnik mi vrže samo stare teme iz leta 04,05,06 ven user posted image . Kaj je zdaj s temi materinskimi knjižicami - pripadajo ali ne pripadajo? Oz. mi zna katera kakšen link prilepit, kjer jasno piše, da je to dokument, ki pripada nosečnici in ga krije ZZZS.
Hvala

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 30.3.2008 10:33:17 >

clock-img

29.03.2008, 09:44

clock-img

ključek

pencil-img

9047

mislim, da je odvisno od G. nekje dobiš gratis, nekje moraš zanjo plačati.

clock-img

29.03.2008, 09:58

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

o materinski knjižici. Iskalnik mi vrže samo stare teme iz leta 04,05,06 ven user posted image .

Ce isces z googlom, dobis novejse teme na zacetku, npr. tole letosnjega letnika:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2345931

Ker tale iskalnik je res predpotopen, dobesedno.

clock-img

29.03.2008, 10:00

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Oz. mi zna katera kakšen link prilepit, kjer jasno piše, da je to dokument, ki pripada nosečnici in ga krije ZZZS.

Se odgovor zdravstvenega usluzbenca:

http://24ur.com/bin/experts.php?esection_id=22&expert=editaar&q_id=8097

Naceloma da, prakticno ne.

clock-img

29.03.2008, 10:30

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

Hvala Mič
To sem iskala. user posted image

clock-img

29.03.2008, 13:29

clock-img

petea

pencil-img

5336

Se odgovor zdravstvenega usluzbenca:

http://24ur.com/bin/experts.php?esection_id=22&expert=editaar&q_id=8097

Naceloma da, prakticno ne.

Tako neumnega odgovora pa še ne!

Knjižica ti pripada brezplačno, saj si jo plačala že s plačevanjem osnovnega zdravstvenega zavarovanja, ostalo je farbanje nosečnic (podobno kot plačevanje prisotnosti partnerjev pri porodu user posted image ). V prosti prodaji stane okrog 5 €. verjetno v zdravstvu več denarja zapravijo za čisto brezzvezne stvari.

Knjižica je ena izmed osnovnih stvari, ki ti pripada kot nosečnici iz osnovnega zavarovanja, ni nobena nadstanardna storitev.

clock-img

29.03.2008, 13:31

clock-img

petea

pencil-img

5336

Sayuri, odgovor najdeš na straneh ZZZS, žal se mi ne da zdaj iskati točne povezave.

Objavljene imajo zakone in pravilnike, kaj je zajeto v osnovno zdravstveno zavarovanje. Oskrba nosečnic je polno, 100 %, krita iz njega. 

clock-img

29.03.2008, 15:12

clock-img

benika

pencil-img

7793

To, draga moja, ni niti najmanj neumen odgovor, žal je še kako realen.

Materinska knjižica se bi morala dobit brezplačno, vendar jo morajo ponekod nosečke kupiti same oz. morajo zanjo doplačat. Marsikatera pa ne ve, da dobi denar zanjo povrnjen, če nese račun na ZZZS.

clock-img

31.03.2008, 08:03

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: benika

To, draga moja, ni niti najmanj neumen odgovor, žal je še kako realen.

Materinska knjižica se bi morala dobit brezplačno, vendar jo morajo ponekod nosečke kupiti same oz. morajo zanjo doplačat. Marsikatera pa ne ve, da dobi denar zanjo povrnjen, če nese račun na ZZZS.

Jaz sem jo dobila prezplačno, bom pa drugim puncam, ki so jo morale plačat, dala naprej to informacijo, da jim denar povrnejo, če to sploh še velja (npr. če je že poteklo 5 mesecev od nakupa knjižice).

Najbolj zanimivo je to, da pri istem G enim zaračunajo, enim pa ne.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem