Takole je. Gre za pospravljanje malenkosti, ki jih moj dragi možiček enostavno ne vidi (njegove besede) ali pa jih noče videti (moje besede).
V grobem kar nekako pospravi vsaj za sabo - npr če je, ponavadi pospravi za sabo, tudi oblačila večinoma pospravi (kar je npr za prat) in podobne zadeve.
Ampak mene strašno motijo malenkosti, ki jih ne vidi. Npr. ko vzame kakšno stvar, te stvari enostavno ne da več nazaj na njeno mesto. Zadnjič je zmanjkalo elektrike in je vzel baterijo za na WC. Valda je ta baterija še vedno na WC-ju, čeprav je od izpada že kakšna dva tedna.
Potem je neki vrata šraufal in mazal ker so škripala, pa je šraufenciger ostal na likalni mizi, olje za podmazat pa v kopalnici, kjer je popravljal vrata.
Se mi zdi, da vse stvari naredi 3/4. Vedno manjka tista pika na i.
Potem mi pa pravi naj pač jaz pospravim, če vidim, kaj zganjam tak big deal iz tega, ampak men gre na živce, da je treba vedno za njim hodit. če se loti nekega dela, naj ga naredi od A do Ž, a ni tako?
Drugače je priden. Vse večje stvari naredi, posebej okoli hiše, ampak vedno kaj pusti. Ful hoče imeti zrihtano okoli bajte in potem npr. pokosi travo, naokoli pa nič ne pomete, tako da je prav grdo vidt. To ga pa ne moti.
Ma ne vem ali razumete kaj hočem povedat, ampak take malenkosti me ful ful motijo, kar penasta ratam, ko spet kaj vidm. Sej drugače men ni težko kaj narest, ampak na živce mi gre, da moram vedno hodt za njim kot za kakšnim otrokom in naredit do konca oz. pospravt.
So vsi desci takšni al samo moj "ne vidi" oz. "mu uide iz glave" kot se rad izrazi?