writing-img

Nahrbtnik

clock-img

29.09.2006, 15:09

clock-img

maca123

pencil-img

91

Ali ima katera kakšne izkušnje z uporabo nahrbtnika za v hribe? Nemreč kupili smo nahrbtnik in sedaj hodimo v hribe. Sedaj pa sem nekje slišala, da za majhne otroke to ni priporočljivo zaradi njegovega razvoja. Mislim, da potem sploh nebi prodajali nahrbtnikov za v hribe. Naš malček je star 6 mesecev.
Ali ima katera kakšen odgovor na to vprašanje ali res zdravniki ne priporočajo nošenja v nahrbtniku?

clock-img

29.09.2006, 15:21

clock-img

SašaR

pencil-img

881

To pa jaz prvič slišim. Pojma nimam. Mi ga tudi uporabljamo. Sedaj ko lepo sedi ni problema, dokler pa ni čisto samostojno sedela, je pa nismo nosili.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

clock-img

29.09.2006, 15:55

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

Tudi mi smo ga in ga še vedno uporabljamo. Mislim, da je problem v tem, da ko otrok notri sedi, ima slabšo prekrvavitev po nogah. Tako, da ni priporočljivo prav dolgo nositi otročka v takem nahrbtniku.

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

clock-img

29.09.2006, 23:00

clock-img

petra81

pencil-img

733

Nahrbtnik je od določene teže naprej; to pa pomeni, da mora otrok takrat že znati sam sedeti!!
Tvoj user posted image  ima komaj 6m, mislim, da je še prezgodaj.
Mi smo našo dali noter pri dopolnjenih 7m, ko je že znala sama sedeti!!
Drugače pa voziček in kengurujček!!

clock-img

30.09.2006, 06:48

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Seveda dolge neprekinjene nošnje motijo prekrvavitv nog, vendar pa je to enostavno rešljivo z periodičnimi postanki. Kar se tiče razvoja pa ne bi rekel, da kaj trpijo.

Je verjetno odvisno tudi od otroka, naša se je zelo rada nosila v nahrbtniku do kakega 3,5 leta, zdaj pa hodi sama in je postala vztrajna hodka 5 letna pohodnica.

Naš 2,5 letnik pa se je že od začetka enako rad nosil. Letos smo bili kar pridni in smo(nomo) opravili kakih 40 planinskih izletov z otrokoma.

Se pravi nekih zadržkov za obiske gora ne vidim, izogibajte se predolgih tur in mest, kjer je nevarnost padajočega kamenja. In pa seveda obiskujte hribe v lepem vremenu, kot je npr. zdaj.

S seboj imejte vedno kompleno prvo pomoč, rezervna oblačila ipd.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem