cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

OLAJŠAVA ZA OTROKA

clock-img

06.02.2005, 12:56

clock-img

PIAF

pencil-img

763

Punce, mene pa zanima, ali vaši možeki (fantje) uveljavljajo olajšavo za otroka v času ko ste ve na porodniškem dopustu?

clock-img

06.02.2005, 16:03

clock-img

Anonimen

Olajšavo za otroka lahko ima tako oče kot mama (pri nama jo ima očka v olajšavi). Če pa ne daš v olajšavo in ga uveljavlaš komaj pri dohodnini pa boš imela pač več vrnjeno!

Bojana

clock-img

06.02.2005, 16:56

clock-img

urskas

pencil-img

683

Zdravo,

zanima me kaj je bolje prej prijaviti otroka kot olajšavo ali šele ob napovedi dohodnine. Namreč, takrat lahko preračunaš komu se bolj splača prijaviti otroka.

Ali imam prav?

LP urska

clock-img

06.02.2005, 17:21

clock-img

Anonimen

Načeloma je tako, da je najboljše, da jo ima v olajšavi tisti ki ima večjo plačo!

Bojana

clock-img

06.02.2005, 17:23

clock-img

Anonimen

Aja pa še nekaj: če jo ima celo leto v olajšavi pri plači očka ni zato pogojeno, da jo mora imeti v olajšavi tudi pri oddaji dohodnine! Lahko jo imata vsak pol leta ali pa po želji. Najboljše pa je preračunati s pomočjo programov, ki bodo spet na voljo!

Bojana

clock-img

06.02.2005, 17:46

clock-img

Natas@

pencil-img

804

Kaj pa je s tem,d a lahko nekaj prijaviš že pri plači, da imaš potem kao večjo plačo ali nekaj podobnega in potem še pri dohodnini.
Napisala čudno, ampak upam, da se razume, da 2x uveljavljaš olajšavo? A se to sploh še da?

clock-img

06.02.2005, 18:03

clock-img

Anonimen

Moj dragi plače in med drugim tudi dohodnino in pravi, da to ni dvakratna olajšava.

Ti pri dohodnini pač daš "poročilo" koliko si zaslužila in koliko imaš olajšav in če si plačala premala pač doplačaš, če pa si preplačala pa dobiš povrnjeno! Otroka pa ni nujno, da ima sploh kateri v olajšavi saj pač potem na koncu dobiš večji znesek povrnjen!

Bojana

clock-img

06.02.2005, 18:03

clock-img

Anonimen

Popravek: moj dragi programira plače in ....

clock-img

06.02.2005, 19:31

clock-img

Jutra

pencil-img

1267

Bojana26, hvala za pojasnila...:bravo:

clock-img

06.02.2005, 19:54

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Po moje se pa bolj splača sproti uveljavljat in to tisti, ki ima večjo plačo. Če je razlika med plačama velika, je sigurno tako. Če pa je razlika med plačama majhna, potem se je pa pametno preračunat. Če uveljavljaš sproti, dobiš vsak mesec tisti denar pri plači (npr. 10.000,- večjo plačo vsak mesec), če pa na koncu, pa dobiš za celo leto (se pravi v tem primeru 120.000,-) vendar šele leto in pol kasneje! In to brez obresti. Sicer takrat tisti denar zelo prav pride, ampak v bistvu pa financiraš državo.

clock-img

07.02.2005, 06:44

clock-img

PIAF

pencil-img

763

Aja, še to. Slišala sem, da je na tem področju neka sprememba zakonodaje s spremembo zakona o dohodnini?!

clock-img

07.02.2005, 17:16

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ja, nov zakon o doh. je bil sprejet, in dekleta na rr so pisala, da moraš nujno imeti otroke prijavljene sproti. Jaz sem zato klicala na DURS, če je to res, ker ko sem zakon prebrala ni to nikjer izrecno pisalo, pa so rekli, da imaš lahko otroke prijavljene kot želiš in da če so tvoji so tvoji, jih imaš pravico kadarkoli prijavit.
Uh, sem zakomplicirala, pa pa

clock-img

07.02.2005, 17:31

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

ne. moj bo hčerko prijavil pri dohodnini. tako dobi denar nazaj - v njihovi službi se je že zgodilo, da so med letom napačno obračunavali olajšavo za otroka in so sodelavci morali na kraju še doplačati.

clock-img

07.02.2005, 17:37

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Pocarji (sori izrazu). Ampak saj so eni moji sodelavki tudi, samo jaz pa ravno zato vse pri plači preverim 3x, ker se ni za zanest na vse računovodje - žal.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem