writing-img

Olajšava za otroka

clock-img

15.11.2006, 15:06

clock-img

Darči76

pencil-img

140

Kako imate urejeno z dohodninsko olajšavo za otroka: jo uveljavljate sproti mesečno ali pa potem naslednje leto?

Je razlika v višini pri eni ali pa drugi varianti? Po moje ne, gre verjetno bolj za to, da se nekaj denarja prišpara, če je celotna olajšava uveljavljena šele naslednje leto. 

Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.

clock-img

15.11.2006, 23:39

clock-img

ona

pencil-img

3685

Nimam sproti,jo uveljavim na koncu,pa zdi se mi,da ima malokdo mesečno urejenouser posted image

clock-img

16.11.2006, 10:39

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Pri nas nima nihče otroka prijavljenega med letom, ampak pri napovedi dohodnine zračunamo kdo bo dobil za koliko mesecev da se najbolj splača. Sicer je glede obresti boljše če je otrok prijavljen med letom. Ampak meni se bolj dopade da dobimo 1x letno malo več nazaj. Pa še denar je relativno poceni (če bi npr. mesečne zneske vezala, bi dobila malenkostne obresti).

Lep pozdrav
tasika

clock-img

16.11.2006, 22:54

clock-img

Darči76

pencil-img

140

Če se ne motim, je olajšava 10% za 1. otroka. Od katere osnove se računa?
Kako si izračunam, koliko mesečno bo neto plača višja?

Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.

clock-img

16.11.2006, 23:58

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Olajšava je fiksna, 40.406 sit mesečno. bruto plačo vnesi sem http://www.racunovodja.com/izracuni/obr_plac_2006.asp  vpiši še ostale podatke in ven dobiš neto.

Lep pozdrav
tasika

clock-img

18.11.2006, 21:27

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Pri nas nima nihče otroka prijavljenega med letom, ampak pri napovedi dohodnine zračunamo kdo bo dobil za koliko mesecev da se najbolj splača.

Otroka imaš lahko prijavljenega tudi med letom in če potem ugotoviš, da bi bila kakšna kombinacija prijavljanja po mesecih bolj ugodna, lahko to še vedno upoštevaš pri napovedi dohodnine in potem eden dobi nazaj, drugi pa nekaj plača in se izkoristi optimalna možnost.
Večina staršev, ki jih poznam, uveljavlja olajšavo sproti. 
Olajšavo, ki bi jo lahko koristil januarja 2005, si letos lahko dobil povrnjeno šele oktrobra (2006). Torej več kot leto in pol kasneje. Ta denar je vreden danes precej manj kot takrat.
Nikoli pa nisem razumela izjav v smislu, če dobim denar potem, lahko kaj prišparam, drugače pa neuser posted image  Če je res tak problem nadziranja porabe, si pa omislite varčevanje z mesečnimi obroki, ali pavlagajte v sklade, kupujte delnice... v majhnih količinah sproti vsak mesec.

clock-img

20.11.2006, 09:14

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Kdaj kdo dobi dohodnino je zelo različno, oktober je skrajni rok. Junija se začnejo prve odločbe.  

Jaz osebno ne dam na stran tistih nekaj tisoč, ker sem prelena. Priznam. Zato ne uveljavljam olajšave sproti, ampak na koncu leta. Če pa si discipliniran, pa je seveda optimalno mesečno varčevanje/skladi/zavarovanja.

Pač, odločitev posameznika.

Lep pozdrav
tasika

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem