writing-img

Ovulacija dvakrat!?

clock-img

03.12.2006, 21:06

clock-img

katipi

pencil-img

937

Zanima me, če bo katera od vas kaj vedela o tem, meni se namreč to zdi skoraj nemogoče. Danes sem se pogovarjala s prijateljico, ki trdi, da je možno, da ima ženska ovulacijo dvakrat v mesecu. Je to res?!user posted image  

clock-img

03.12.2006, 21:17

clock-img

fragola99

pencil-img

99

Prvič slišim. A ni bolj tako, da je enkrat bolj dejaven en jajčnik po nekaj mesecih pa drug oziroma se menjavata? Možno je pa vse. Morda na to vpliva jemanje Klomifena? Misliš, da lahko Klomifen povzroči več ovulacij na mesec?

clock-img

03.12.2006, 21:24

clock-img

katipi

pencil-img

937

Nimam pojma!user posted image Bilo bi pa fino, a ne?user posted image

clock-img

04.12.2006, 05:15

clock-img

Anonimen

Seveda da je možno, res da bolj redko, ampak obstaja možnost. od tod lahko tudi večplodna nosečnost

clock-img

04.12.2006, 11:05

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Seveda da je možno. Lahko še večkrat. Zato pa pravijo, da lahko zanosiš kadarkoli v mesecu. Ni nujno, da je le na sredini ciklusa.

clock-img

04.12.2006, 12:42

clock-img

ronja

pencil-img

15289

HIhi, ja seveda je možno! kako pa misliš, da nastanejo dvojajčni dvojčki? Ime dvojajčni ti že pove, da morata bit tam DVE JAJČECI, torej sta bili 2 ovulaciji.

Jaz vem, da imam dostikrat 2x ovulacijo (prvič navadno vem, kdaj imam ovulacijo, ker jo čutim, drugič sem že videla dve jajčeci ob m.), tako da sva bila skoraj malo razočarana, ko sva videla samo 1 user posted image na UZ. Bojo pa naslednjič user posted image user posted image , če so nama usojeniuser posted image . itak je za enega bolj verjetno, da je vse ok.

clock-img

04.12.2006, 21:53

clock-img

katipi

pencil-img

937

A morda katera ve za kakšen link, kjer bi bilo to bolj strokovno opisano?

clock-img

04.12.2006, 23:10

clock-img

ajdaN

pencil-img

1151

Če vprašaš mene - definitivno možno. Jaz ovulacije zmeraj čutim. In tale druga nosečnost ni bila planirana - user posted image  smo pridelali 5 dni po prvi ovulaciji, ko sem bila 100% da smo "na varnem". In na moje presenečenje, naslednje jutro po user posted image začutim novo ovulacijo.

Na srečo nama je bilo tako prihranjeno odločanje a bi že, a še kakšen mesec počakavauser posted image .

clock-img

05.12.2006, 09:14

clock-img

Klarita

pencil-img

1226

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

drugič sem že videla dve jajčeci ob m.)

Kje si videla dve jajčeci? Ne razumem. user posted image

clock-img

05.12.2006, 12:15

clock-img

mama06

pencil-img

2080

Pozdravljene,

če je tako, potem je to super za nas, ki še upamo, da zagledamo user posted image . S tem se nam povečajo opcije za pozitiven rezultat.

Me pa zanima, kako se potem to uskladi in da imaš reden menstrualni cikel. Saj bi naj vsako jajčece zorelo približno isto dolgo? Ali prihaja zaradi tega tudi do nerednega cikla oz do zamud?

LP

clock-img

05.12.2006, 12:39

clock-img

katipi

pencil-img

937

Še vedno se mi to zdi kot znanstvena fantastika. Punce, tista, ki ima danes  ali jutri G, naj vpraša in sporoči iz prve roke user posted image .

clock-img

05.12.2006, 12:52

clock-img

Anonimen

Zakaj bi pa bila to znanstvena fantastika user posted image
tu imaš en link http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=98788&t=98788#reply_98788

drgače, pa imaš internet in malo poišči, pobrskaj, o temu je veliko napisanega

pa še ta link, ki veliko več pove
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=61751&t=61718#reply_61751

clock-img

05.12.2006, 18:06

clock-img

katipi

pencil-img

937

Hvala za odgovor, MIŠEK13! Mislim, da je to super novica za vse nas, ki se trudimo! Vsem skupaj čimprej user posted image user posted image

clock-img

05.12.2006, 18:28

clock-img

tinkamiška

pencil-img

6099

Klarita, lahko da se je videlo na UZ, ampak po mojem ne ravno jajčeci ampak folikla...no jst tako razumem, naj me katera popravi, če se motimuser posted image

Se pa tudi jst strinjam, da je možno met O več kot enkrat. Piše tudi na MON-u samo je treba malo pobrskat...

Lp,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

clock-img

05.12.2006, 18:29

clock-img

tinkamiška

pencil-img

6099

Hm, sem zdej malo razmšljala, več foliklov nastane tudi pri eni O tako, da....user posted image

May be I'm not an angel, but I can still fly...

clock-img

06.12.2006, 05:37

clock-img

Anonimen

punce preveč razmišljate, raje pejte v akcijo vsak drug dan, pa boste vsi veseliuser posted image .

tinkamiška, ja lahko nastane več foliklov, ampak niso vsi enako veliki. Ponavadi je vedno 1, ki zraste samo do prave velikosti in ko ta dozori, poči in iz njega pride jajček in to je ovulacija. Ostali folikli pa so premahjni in ni jajčeca not. Če ti ne popokajo, lahko iz njih ratajo vodne ciste, ki čez nekaj dni same počijo,lahko tudi šele čez nekaj tednov in od tod tudi motnje in zaostajanje M (povzročajo hormonsko neravnovesje).  Lahko pa se zgodi, da sta dva  približno enake velikosti, prvi poči, gre jajček ven (ovulacija), za njim dozori še drugi folikel in gre jajček ven(druga ovulacija), ostali folikli so spet premali, da bi bil jajček v njih.  Jaz ta mesec lahko razmišljamuser posted image , ker mi ta mesec ni treba user posted image user posted image user posted image . Bo medicina vse namesto mene opravla, zato punce držite pesti, da bo uspelouser posted image .

Vsem vam želim prijetno in predvsem uspešno telovadbo z dragim in user posted image user posted image

clock-img

06.12.2006, 20:31

clock-img

katipi

pencil-img

937

Seveda bomo držale pesti! Srečno, MIŠEK13!!!user posted image

clock-img

07.12.2006, 12:27

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Včasih se med m. vidi tudi jajčece oz. folikel. Je malo bolj temen kot maternična sluznica, velikost bucikine glavice, ostane na vložku. Če uporabljate tampone, pa ga verjetno ne boste mogle videt. To nam je povedala tovaršica biologije v srednji šoli in od takrat navadno pogledam.

Res je, da imate tako punce več možnosti za user posted image , čeprav je tudi res, da imajo(oz. imamo) več ovulacij v ciklu navadno punce, ki tudi sicer nimamo problemov z zanositvijo. Kadar niti za eno o. niso ziher, navadno nista dve. Ampak upanje ostaja, upam, da vam vsem uspe, umetno ali user posted image ! Čimprejšnje user posted image vam želim!

clock-img

07.12.2006, 12:40

clock-img

Anonimen

Kot prvo jajčece ni folikel. Kot drugo pa prvič sišim za kaj takegauser posted image . Če bi to rekel kak strokovnjak na področju ginekologije, bi še verjela, ampak tršica biologija, pa me ne bo prepričalauser posted image .  pa brez zamereuser posted image

clock-img

07.12.2006, 12:50

clock-img

Kuba

pencil-img

520

user posted image upam, da je res... hura za multiovulacijo!!!

clock-img

07.12.2006, 14:01

clock-img

Klarita

pencil-img

1226

user posted image Jaz sem tudi malo v dvomih, da se to tako vidi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem