writing-img

Pik komarja ali nečesa

clock-img

26.07.2009, 11:11

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

Pred dvema dnevoma je našega nekaj napikalo. Sicer ga komarji večkrat dobijo, pa se mu na mestu vboda naredi majhna rdeča bulica, ki v parih dneh izgine.

Ta dva vboda sta pa drugačna, okrog vboda se je naredila rdečina, ki sedaj v enem dnevu ni narasla, ampak me vseeno skrbi. Sicer otrok nič ne kaže, da bi ga kaj srbelo, motilo ali karkoli. Ga pa občasno namažemo s Fenistilom.

Spodaj prilagam slike, pa povejte, če je to razlog za paniko in obisk zdravnika?

user posted image

user posted image

user posted image

clock-img

26.07.2009, 11:15

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

To so ga po mojem piknli uni tigrasti komarji, k jst mam lih take fleke po celih nogah, pa to kar traja da zgine. Meni so se še podplutbe nardile tam, kjer se je že pozdravlo...user posted image

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

clock-img

26.07.2009, 11:16

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

Ja, saj ravno zaradi tega zganjam paniko, ker ti komarji svašta nosijo okrog. Baje pogosto celo boreliozo in takrat se naredijo okrog fleki.

Upam, da delam paniko brezveze.

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

clock-img

26.07.2009, 11:43

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

Lej, ti maži naprej, pa če ne bo bujše, ga pelji h dohtarju.
Sam mene vedno ko pičijo tigrovci mam take fleke pa mi zaenkrat še nič ne fali...Upam...user posted image

clock-img

26.07.2009, 11:45

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

Ja, saj maš prav. Panika is my middle name. user posted image

Ma, se mi pozna, da sme z njim že več kot teden doma. Internet je edina civilizacija. user posted image Saj grem jutri v službo...

clock-img

26.07.2009, 11:46

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

user posted image

clock-img

26.07.2009, 12:36

clock-img

Splišni

pencil-img

2373

Po moje je to samo rdečica, ki nastane kot nekakšna alergična reakcija na pik. Če bi začelo znotraj bledeti, potem pa res pojdita do zdravnika. Ali pa če bi se flek širil.

clock-img

26.07.2009, 14:05

clock-img

Tinky

pencil-img

2741

Ja, to so piki komarjev.

Od panike sem sina peljala k P, ker je imel na obrazu ene 5 velikih bul iz ene mu je tekla tudi prozorna tekočina. Ta mu je diagnosticirala vodene voze user posted image .
Na koncu se je pa izkazalo, da so to piki teh svinjskih tigrastih komarjev.

...ker sicer bi imel vodene koze kar vsak teden :)

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

clock-img

26.07.2009, 14:21

clock-img

Klaudia

pencil-img

2758

Ogromno ljudi, ki jih poznam ima alergično reakcijo na tigraste komarje. Eni blažje in drugi hujše. Jaz naprimer dobim iste fleke, kot tvoj otrok in ravno tako naša frajlica. Moj partner pa se po piku vedno obupno počuti in dobi grozne otekline. Ampak zdaj že vemo da je kriv komar in samo vzame tablet proti alergiji in je malenkost boljše.

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

clock-img

26.07.2009, 20:05

clock-img

tilči

pencil-img

4202

Take izpuščaje je vedno dobil tudi moj starejši sin po pikih komarjev.Ko so ga popikali,sem mu dala Claritine in mazala s fenistilom in je kmalu izginilo

clock-img

26.07.2009, 20:36

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

men se tole preblago zdi za tigraste komarje... mislm, ko je mene piču tigrast komar je tisto bolelo. zelo. šele pol je srbelo in spet ene 5x bolj kot navadn komar, pa sm zlo zverzirana v pikih user posted image jest bi to prej rekla kake zoprne mušice, take male z belo-prozornimi krili... tiste naredijo štalo, vsi ki jih poznam so čist bulasti okrog pikov in naši tamali se naredijo točno take pike.
maži s fenistilom pa če maš kak claritine/flonidan/letizen/aerius mu daj kak dan, dva, tri, dokler ne zgine. ni pa to pomoje za zdravnika, razen če bi flek začel v sredini bledet.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

26.07.2009, 22:14

clock-img

NRMM

pencil-img

2620

Zvesta nič preveč skrbet.Takšne fleke dobi moja Maruša,če jo pikne komar in potem mažem s fenistilom 2 dni in izginejo. Če bi ga tigrast komar piknil,bi bil flek verjetno še večji.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem