writing-img

Pneumokokne okužbe

clock-img

03.01.2009, 16:30

clock-img

mukicamu

pencil-img

27

Pri pediatrinji sem videla (plakat in brošure), da lahko sedaj po novem otroke cepimo proti pneumokoknim okužbam. Moja pediatrinja je rekla, da bi bilo fajn cepit otroka vsaj preden gre v vrtec (tamali ima 21 mesecev in naslednje leto ga bom dala). Baje, da prepreči vnetje ušesk.
Ali je že katera slišala za to ali ga celo cepila?

clock-img

03.01.2009, 19:53

clock-img

Anonimen

Naša je cepljena, sedaj v bistvu čaka na drugo dozo cepiva.
JA, preprečevalo naj bi vnetja ušes; pa tudi okužbe, ki se lahko razvijejo v bolezni dihal in pljuč

clock-img

03.01.2009, 20:03

clock-img

anajmad

pencil-img

2780

Naša je dala vse doze skozi in še eno(ki jo ravno sedaj v SLO preučujejo),ki se naj bi vezala v gensko zasnovo za 9.let. Cepljeni smo bili na infekcijski pod nadzorom Dr. Pokorna in na napotnico iz pulmološke(ker je naša Ula nedonošenček).
Lahko rečem,da Ula preboleva virozice zaenkrat kar mimogrede in upam ,da še v nadalje tako.
Je pa cepivo Prenavar obvezno v vseh evropskih državah za vse otroke,ki obiskujejo vrtec in zastonj. Pri nas pa se plača mislim,da tam nekje 75 eu. Žalostno.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

clock-img

06.01.2009, 23:20

clock-img

mukicamu

pencil-img

27

Mogoče kot zanimivost, v zadnji številki Mojega malčka so omenjene tudi pneumokokne okužbe.
http://www.mojmalcek.si/zadnja_revija/

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem