IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Tjazy, prosim ja, če mi razložiš. Jaz namreč zaupanje med dvema ne vidim kot vzrok, da je potrebno hodit zaradi tega na kavo ali pa še kam drugam, kot si napisal.
Res bi rada razumela.
Najprej.. bi bilo fajn, ce je nam vsem nekaj jasno.. Ko se clovek poroci ali ko je z nekom v tako cudno imenovani "vezi".. to ne pomeni, da ne sme iti na pijaco z nekom, ki je nasprotnega spola.. ali pa da v zivljenju vec nikoli ne bo naletel na osebo nasprotnega spola, ki bi mu bila vsec..
Prej bo sonce nehalo sijati, ko se bo to zgodilo..
100% je to, da se pri tebi pocuti utesnjeno.. Vecina zensk ponori, ce jim direkt poves, da si spoznal eno ki ti je vsec.. in te vlece, da bi sel z njo na pijaco.. tko da tisti stavek, da pricakujes, da si bosta vse povedala. ni cist iskren.. oziroma manjka se dodatek, da se bosta tudi razumela, kar si bosta povedala..
Trenutno sta.. kot vecina.. ujeta v neke, meni totalno trapaste, druzbene vzorce.. ki narekujejo kako naj bi neka veza izgledala..
Kako bi jaz ravnal na tvojem mestu? Vse kar bi zelel v tvojem primeru, je to, da bi sel tudi jaz rad na pijaco s tem clovekom.. in naj hodi na pijaco z mojo partnerko kot moj prijatelj.. ne kot moj sovraznik.. ker konco imava kar veliko skupno tocko.. vsec nama je ista oseba..
Nikakor ne bi ravnal tako, da bi pricakoval da sem celo zivljenje edini moski v njenem zivljenju. In ziher ne bi imela nobenega razloga, da bi mi zamolcala, ce bi se pac v nekoga zaljubila.. Zaljubljenost mine v par tednih.. in potem se vsi vrnejo nazaj k partnerju.. torej se zaradi taksnih malenkosti ne splaca sekirati..
Ce uspes spremeniti sebe do te mere.. da izkoreninis ves posesizem, lastninjenje.. tista potuhnjena pricakovanja in podobne balaste.. ki jih gojih do njega.. potem se ziher to ne bo vec dogajalo.. oziroma bos vedela kaj se dogaja.. Dokler pa bo vajina veza po druzbenem vzorcu pa bo pac tako.. ker tudi to je v druzbenem vzorcu, ker to se dogaja vsem.. samo ene odkrijeo.. druge pa ne odkrijejo.. to je edina razlika..
A ni hujse, ce bi odkrila, da je prizgal cigaret, kot pa ce odkrijes, da mu je ena zenska vsec? Zakaj ste tko obcutljivi na tem podrocju.. cesa vas je strah?
Edini razlog je lahko ta, da SEBE ne maras.. in potem ne maras nikogar na tem svetu.. zato ti je pa vsec taksna veza v kateri pride do lastninjena, egoizma, posesivnosti in to potem mojstrsko imenujes ljubezen.. Cudno a ne?
Ne ukvarjaj se z njim.. on je le ogledalo.. odsev tvojih vzorcev.. Ukvarjas se lahko le s seboj..