cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Ponovno ta kašelj....

clock-img

25.03.2008, 14:16

clock-img

NATALIJAS

pencil-img

57

...10 dni nazaj sva končale z antibiotiki, imela je začetek bronhitisa, en teden je bilo brez enega smrklja in kašlja, nato je šla v vrtec in eto ponovno kašlja. Kašlja pa že od kar je šla v vrtec (od oktobra 2007), razen tega enega tedna vmes. Ti kašlji so enkrat suhi, drugič so taki da se ji lušči, nato zopet suhi,...
...sploh ne vem več kaj naj ji dam. Jemljeva sirup Prospan, pa Slezov sirop, pije Slezov čaj, trpotčev čaj, čaje ji sladkam z medom, vzameva sirup od smrekovih vršičkov,... Imam že občutek, da se je njen organizem navadil na vsa ta zdravila, da ji sploh nič več ne pomaga.
Prosim, svetujte mi kaj še ve priporočate?
Aja še to, vsakič ko sem bila pri zdravniku z njo mi je rekla, da se njeno telo spopada z virosi, vsakič z novim, zato se ta kašelj nenehno pojavlja in očitno je to pripreljalo tako daleč, da se ji je pričel bronhitis.
Hvala za kakršen koli nasvet.

clock-img

25.03.2008, 14:36

clock-img

oka

pencil-img

1773

Pri naši madam zaležejo kamilični obkladki. Na olivnem olju (lahko tudi navadnem) prepražiš kamilice, jih zaviješ v dve krpi in eno daš na prsni koš, drugo pa na hrbet. Ko se obkladki ohladijo postopek ponoviš. Pomagajo  tudi kamilične inhalacije, če pa ne bi hotela inhalirati lahko v kuhinji zavreš vodo, vanjo vsuješ kamilice in si potem z otrokom v kuhinji, da vdihuje to soparo. Preverjeno pomaga.

clock-img

25.03.2008, 14:44

clock-img

LIDJOČKA

pencil-img

276

IZVIRNO SPOROČILO: oka

Pomagajo  tudi kamilične inhalacije, če pa ne bi hotela inhalirati lahko v kuhinji zavreš vodo, vanjo vsuješ kamilice in si potem z otrokom v kuhinji, da vdihuje to soparo. Preverjeno pomaga.

Tudi pri nas je po takih inhalacijah kašelj ponehal.

clock-img

25.03.2008, 14:56

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Mi damo nasemu velik lonec s poparjenimi kamilicami kar zvecer k vzglavju postelje. Drugace pa malo pomagajo tudi "poprazene" kamilice zavite v tetra plenicko, ki jih damo zvecer pred spanjem na prsni kos. Uporabljam pa cele kamilicne cvetove, ker imajo veliko etericnih olj in ne tistih iz cajnih vreck user posted image .

Pa ponavadi kadar je prehlajen povecamo vlaznost v prostorih - na 65-70%, kjer se zadrzujemo (dnevna, spalnice,...).

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

26.03.2008, 07:25

clock-img

NATALIJAS

pencil-img

57

Hvala vsem. Čeprav sem z inhalacijami že tudi poskuskla, ampak se temu upira,
ampak bom ponovno poskusla in to že takoj danes. Očitno sem bila premalo vztrajna.
Sporočim, kako je bilo. Res še enkrat hvala.

clock-img

26.03.2008, 09:30

clock-img

*sweety*

pencil-img

166

Nam poleg inhalacij, pomaga edino sirup, ki ga naredim iz čebule in meda, sicer ima grozen vonj, je pa okus kar vredu, saj ga mala ful rada pije in ji takoj pomaga.

clock-img

26.03.2008, 09:30

clock-img

*sonchek*

pencil-img

1090

Kako se ga pa naredi?

clock-img

26.03.2008, 10:04

clock-img

Voni

pencil-img

16

Koliko časa pa pustite te obhladke s kamilacami na prsih? Jaz sem naši to že pripravljala, pa ji pustim kar čez noč, ampak mislim, da jo to ponoči moti. ALi je dovolj, da ima gor par minut, dokler se ne ohladi in ji potem odstranim? Nekje sem slišala, da je dovolj, da kamilice daš v neko gazo in jo segreješ v mikrovalovni in da je učinek tudi dober. Je katera že poizkusila?

< Sporočilo je popravil Voni -- 26.3.2008 10:07:34 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem