cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Preživnina

clock-img

09.12.2006, 19:42

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Ne gre se zame, da se ne bo katera kaj ustrašila. Soseda ima 4l starega otroka. Ker ne živi z njegovim očetom, je bilo dogovorjeno za preživnino. Partner ji pa ni plačal niti tolarja še. Kolikor imam pa jaz nekaj v spominu sem nekje brala, al je bilo pa po tv, da če ti partner ne plačuje preživnine, da ga lahko prijaviš. Nakar naj bi država materi plačevala preživnino, od partnerja naj bi jo pa izterjala. Sedaj me pa zanima ali je to res, in če je, kje je zapisan kakšen zakon glede tega. Oz. kam se obrnit. Hvala

clock-img

09.12.2006, 21:10

clock-img

Anonimen

Enostavno da vlogo na sodišče, da ne dobiva preživnine, če pa sta uradno ločena, kupi obrazec za preživninski sklad, da bo vsaj nekaj dobivala. Sklad pa njega terja, nepremičnine, njegova plača, imetje....pa na socialno se tud splača obrnit!

clock-img

09.12.2006, 23:22

clock-img

GATA

pencil-img

550

Neplačevanje preživnine je kaznivo dejanje, zato naj tega očeta kar prijavi na policiji. Tam ji bodo tudi svetovali kako in kaj naprej na sodišču. Zglasi naj se na policiji, tam kjer živi ker je krajevno pristojna, ker drugače se zna še malo zavlečt, da pride na ta pravo PP.

No to pa je ta člen....

Neplačevanje preživnine

203. člen
(1) Kdor ne daje preživnine za osebo, ki jo je po zakonu dolžan preživljati in za katero je višina njegove preživninske obveznosti določena z izvršilnim naslovom, čeprav bi to zmogel, se kaznuje z zaporom do enega leta.
  (2) Če je zaradi dejanja iz prejšnjega odstavka ogroženo ali bi lahko bilo ogroženo preživljanje upravičenca ali če se storilec izmika dajati preživnino, se kaznuje z zaporom do treh let.
  (3) Če izreče sodišče pogojno obsodbo, lahko naloži storilcu dejanja iz prvega ali drugega odstavka tega člena, da mora redno plačevati preživnino, lahko pa tudi, da mora poravnati zaostalo preživnino ali druge prisojene obveznosti, nastale s preživljanjem.

Pa srečno.

< Sporočilo je popravil GATA -- 9.12.2006 23:26:44 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem